"Veel leveranciers met kokosnoten maar slechts enkelen leveren samenhangend en homogeen product"

Daar waar vele kokosvezelleveranciers komen en gaan, zijn er paar die deze ook op lange termijn aanleveren. Riococo is zo'n leverancier. Het bedrijf levert al meer dan 15 jaar kokosvezelproducten aan de landbouw.

Door de nadruk grotendeels te leggen op duurzaamheid, blijven vele telers over de hele wereld overschakelen van andere vormen van teelten op kokos. De duurzame aard van kokosvezel in vergelijking met de meest andere teelten op de markt wordt verder benadrukt door de opties om de teelt na het seizoen te hergebruiken.

Kokosvezel is afkomstig uit tropische landen, meer bepaald uit Sri Lanka, daar de kationenomwisselingscapaciteit beduidend hoger ligt bij kokosvezel aldaar vergeleken met kokosvezel uit andere landen. Door de stijging van de vraag naar kokosvezel voor telers in de hele wereld, doken echter veel bedrijven op die erg lage prijzen beloofden, maar geen kwaliteit en homogene producten leverden.  In sommige gevallen konden ze helemaal niet leveren en moesten ze hun activiteiten stopzetten.

Hoe slaagt Riococo erin aan de vraag tegemoet te komen?
Shan Halamba, algemeen directeur van Ceyhinz Link: "Het was steeds ons plan om op lange termijn te leveren. Wij steunen onze telers met uitstekende dienstverlening aan klanten. We beschikken over een fantastisch team op ons kantoor die verzekeren dat alle producten  overeenkomstig de beloften geleverd worden. Elke feedback van onze telers wordt onmiddellijk overgemaakt aan onze fabrieksarbeiders. Iedereen is er enorm trots op dat er hoogwaardige controles doorgevoerd worden, "voegt Edward "Eddie" McMahon, verkoopmanager van Ceyhinz Link, er aan toe.

“Met ons toekomstig succes en groei in het vooruitzicht hebben we verschillende belangrijke strategische stappen vooropgesteld: we hebben 3 nieuwe verwerkingsinstallaties toegevoegd in Sri Lanka, samen met 1 nieuwe opslagplaats," vermeldt Shan. "Door deze nieuwe investeringen kunnen we het hele jaar door materiaal verwerken. We waren voorzichtig toen we de installaties uitkozen. Wanneer het aan de ene kant van Sri Lanka regent, kunnen we de verwerking voortzetten op droge gebieden. Dit stelt ons in staat om verschillende duizenden tonnen materiaal strategisch op te slagen en onze bestellingen door te voeren met dezelfde kwaliteit die onze telers van ons ondertussen verwachten," legt Eddie verder uit.

Toen Tom Noels eerder gevraagd werd wat hij van Riococo vindt, zei hij: "Met zo veel leveranciers op de markt en beschikbare kokosvezelproducten uit verschillende landen, is het uiterst belangrijk voor Windset om de meest homogene kokosvezelblokken op de markt aan te kopen. Niet alle leveranciers zijn zoals Riococo in staat om dit samenhangende en homogene product op zo'n grote schaal, twee maal per jaar aan te leveren. Riococo beschikt over de meest gelijkmatige mix, een gelijkvormige zakgrootte na bevochtiging van het product en regelmatige EC-proefmonsters. De productie met Riococo tijdens testen was de hoogste."

Satoshii Harada, manager van Kagome in Japan: "Kokosvezel is een goed voorplantingsmedium, de combinatie van de Ricoco groeizakken en de voorplantingskubussen is een duurzame combinatie. Na de overschakeling op een ander gewas steunen wij lokale telers door hen afvalmateriaal te geven dat verrijkt is met nuttige voedingsstoffen die ze kunnen gebruiken als meststof voor hun teelt in volle grond. 

Richard Billekens, hoofdteler van Geoponica in Mexico: “Er zijn veel bedrijven in de wereld die kokos kunnen leveren, maar er zijn er maar een paar die een product kunnen bezorgen dat steevast kwaliteitsvol is en alsnog gelijkvormig is. Zelfs al is het blok droog of nat, wat telt is het feit dat alle blokken dezelfde zijn. De standvastigheid van de blokken is het enige wat voor mij telt, want dit stelt je in staat de hele oogst in perfecte banen te leiden. Bovendien kan ik mijn bevloeiingsstrategie dienovereenkomstig aanpassen."

Riococo blijft vooruit kijken naar de toekomst. Daarom baseren ze zich op de feedback van hun telers om onophoudelijk de kokosvezels die ze leveren bij te stellen. "We houden ervan met onze telers te werken en te praten. Doordat we dit nu al zo lang doen, voelt het aan alsof veel van onze telers vrienden zijn en geen klanten. Ik werk meer dan 5, 10 jaar of zelfs nog langer met dezelfde mensen. Hun feedback bleek nuttig te zijn in de voortdurende ontwikkeling van het Riococo-assortiment, aangezien wij ondertussen in ruim 60 landen vertegenwoordigd zijn, waar we een grote verscheidenheid aan gewassen telen," aldus Shan.

 

Voor meer informatie:
Riococo
info@riococo.com 
www.riococo.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven