Tholen - Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kende weer een stijging op alle fronten. Met 450 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen, masterclasses en demonstraties werden wederom records gebroken. 14264 vak professionals passeerden de toegangspoorten van Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy, een stijging van 12% t.o.v. vorig jaar. De standhouders spraken van “serieus” en “zeer geïnteresseerd” publiek.

Klik hier voor de fotoreportage van de AGF-standhouders
Klik hier voor de fotoreportage van de bio-standhouders

Uiteraard waren er weer veel groenten- en fruitleveranciers aanwezig met nieuwe producten. Opvallend is meer vraag naar sous-vide producten, zoals de nieuwe lijn bij Van Gelder. Daarnaast wordt er veel rekening gehouden met vegan en glutenvrije producten.

Ook duurzaamheid was een hot topic. Gastvrij Rotterdam presenteerde dit jaar een duurzaam restaurant op de beursvloer: ‘The Green House Pop-up Restaurant’. Dit is een afgeleid concept van het circulaire horecapaviljoen The Green House in Utrecht, een initiatief van Albron. Hier konden bezoekers genieten van groenten & kruiden rechtstreeks uit de eigen urban farm of uit de omgeving.

Tot slot was het thema van het Dit Smaakt naar Meer! Paviljoen op Gastvrij Rotterdam dit jaar "Dutch Cuisine”. De kook-inspiratiesessies die op maandag 17 september plaatsvonden in de keuken van het paviljoen laten zien hoe de tegenwoordige Dutch Cuisine eruit ziet. O.a. Dutch Cuisine chef Alexander Brouwer (QO Hotels) bereidde gerechten rondom "duurzame vis en zeegroenten”.

Klik hier voor de fotoreportage van de AGF-standhouders
Klik hier voor de fotoreportage van de bio-standhouders