Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste PlanetProof Tommies snacktomaatjes in de schappen bij Jumbo

Vanaf deze week zijn de eerste Tommies snacktomaatjes met het PlanetProof- keurmerk te koop bij Jumbo. Het keurmerk garandeert dat de snacktomaatjes duurzaam zijn geteeld. Dit gebeurt bij Greenco bovendien jaarrond in Nederlandse kassen. Hiermee draagt het teeltbedrijf bij aan het doel van Jumbo om in 2020 uitsluitend PlanetProof gecertificeerde groente en fruit van Nederlandse bodem te verkopen.

Met het PlanetProof logo geven Jumbo, Greenco en ketenpartner The Greenery klanten de mogelijkheid bewust voor duurzame groente van Nederlandse bodem te kiezen. Uit de IRi Infoscan Supermarkten 2018 blijkt dat snacktomaten met 31% marktaandeel de top-5 segmenten tomaten aanvoert. “Met het bemachtigen van het PlanetProof- keurmerk willen wij andere groente- en fruittelers overtuigen zich te certificeren. Samen kunnen wij Jumbo en andere retailers helpen hun duurzaamheidsdoelen te realiseren”, aldus Greenco CEO Robert Ketelarij. Steven Martina, CEO van The Greenery, juicht het initiatief toe. "Wij stimuleren onze telers zo duurzaam mogelijk te werken op het gebied van energie, water, afval, gewasbescherming en arbeidsomstandigheden." Volgens Ton van den Hoek, Unitmanager Jumbo Supermarkten, is het belangrijke stap. "Hiermee zijn wij weer een stap dichter bij het realiseren van ons doel om in 2020 een volledig PlanetProof AGF-schap te hebben.” 

Voor meer informatie:
Greenco
www.greenco.nl
info@greenco.nl

Publicatiedatum: