Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slecht kwartaal voor Duitse transportsector

Volgens de Duitse brancheorganisatie BGL heeft de Duitse transport- en logistiek sector dit jaar het slechtste tweede kwartaal sinds 2009 gehad. In vergelijking met het vorige kwartaal reduceerde in het tweede kwartaal van van dit jaar negen procent van alle ondervraagde bedrijven zijn vlootcapaciteit. Bij slechts zeven procent was sprake van een toename. Bij twintig procent van de bedrijven was sprake van een teruggelopen omzet. Bij vijfentwintig procent nam de omzet toe. Bijna een derde van alle bedrijven noemden het tweede kwartaal slecht. Slechts zeven procent sprak van groei. De voertuigbezettingsgraad daalde bij negentien procent van de bedrijven. Bij twintig procent was sprake van een toename.

Ruim acht procent reduceerde het personeelsbestand. Twaalf procent meldde een stijging van het aantal werknemers. Ruim zestig procent van de ondervraagde bedrijven kampte in het tweede kwartaal van 2012 met hogere totale kosten en met gestegen dieselprijzen. Bijna de helft sprak van gestegen voertuigkosten. Elk vijfde bedrijf werd geconfronteerd met verslechterd betalingsgedrag van haar klanten.

Bron: BGL 
Publicatiedatum: