Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Bloemkool beschermt tegen mondkanker'

Door minimaal een keer per week een groente uit de kruisbloemenfamilie te eten, verminder je de kans op mondkanker. Dat blijkt uit een studie aan onder andere de universiteiten van Milaan en Lausanne. Eerder onderzoeken lieten al zien dat vrouwen die veel bloemkool, broccoli en boerenkool aten betere overlevingskansen hadden bij borstkanker en dat de groenten ook het risico op blaaskanker verlaagden. Deze nieuwe studie in het tijdschrift Annals of Oncology toont het verband met mondkanker.

Mensen die ten minste een keer per week de groene groenten aten, hadden 17 procent minder kans op mondkanker in vergelijking met de mensen die dat niet deden. Daarbij de groenten ook effect op andere vormen van kanker. De kans op nierkanker, slokdarmkanker en darm- of borstkanker was respectievelijk 32, 28 en 17 procent kleiner. Het onderzoek betrof 12.449 patiĆ«nten met verschillende vormen van kanker en 11.493 controlepersonen.

Bron: Plusonline
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer