Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voor GS1 Fresh Foods Industry Group en Expertengruppe Obst & Gemüse

Succesvolle internationale werksessie IFPS & Frug I Com



Van 26 t/m 28 september was Venlo niet alleen het decor van de Floriade, maar ook van een grote internationale werksessie bij gastheer ZON Fruit & Vegetables gericht op Fresh Produce. Betrokkenen van over de hele wereld waren aanwezig om de vergaderingen en workshops van alle internationale projecten en initiatieven bij te wonen. IFPS en Frug I Com zijn beide zeer content met de uitkomsten van deze bijeenkomst. Dit nodigt zeker uit tot meer.



Binnen de GS1 Fresh Foods Industry Group is Frug I Com voor het onderdeel Masterdata bezig om voor de specifieke AGF attributen, zoals klasse-indeling, ras/variëteit, commercieel type, land van herkomst, verpakkingstype en rijpheid eenduidige definities te formuleren. Tijdens de IFPS Fresh Produce Standards Meeting is enorm veel progressie gemaakt. Vanuit Frug I Com werd de sector vertegenwoordigd door Harry Geelen van afzetorganisatie The Greenery en Paul Schreurs van handelsbedrijf Frankort & Koning.



Deze specifieke AGF attributen worden allen gedefinieerd binnen één en dezelfde context, zodat daardoor geen misverstanden in de digitale communicatie kunnen ontstaan. Deze specificaties kunnen worden toegepast in de artikelgegevens; in de artikeldatapools van GS1 (zoals GS1 DAS van GS1 Nederland en SA2 van GS1 Duitsland) worden ze als verplicht onderdeel opgenomen en worden toegepast in het elektronische berichten verkeer (EDI). De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2013 de internationale GS1 Handleiding Master Data Attributen gepubliceerd zal worden.



Belangrijke resultaten en toekomstige ontwikkelingen:
  • Het gebruik van eenduidige AGF attributen resulteert uiteindelijk in een effectieve digitale
  • communicatie binnen het handelsproces van pre-order tot en met betaling van verkooporder door de klant
  • Steeds meer Nederlandse AGF bedrijven registreren de masterdata van hun artikelen in GS1 DAS; daarmee wordt invullinggegeven aan het verzoek van retail om 100% datakwaliteit en papierloze communicatie te realiseren. Enkele bedrijven zetten bijvoorbeeld productclassificatie van AGF-producten (GPC F&V) ook in ten behoeve van hun interne processen.
  • Fresh Foods Industry Group heeft enorme progressie gemaakt met de GS1 Handleiding Master Data Attributen t.b.v. AGF-sector. Publicatie 1e kwartaal 2013.
  • Vanuit de Duits/Nederlandse Expertengruppe Obst & Gemüse is een initiatief gestart om binnen GS1 Member Organizations in Europe in samenwerking met sector vertegenwoordigers zoals de leden van IFPS (International Federation for Produce Standards – waarbij internationale AGF koepelorganisaties zijn aangesloten) te komen tot een Europese Coördinatie Groep voor Fruits & Vegetables. Met het doel verdergaande standaardisatie o.b.v. GS1 standaarden binnen afzetmarkt Europa.
  • Binnen het EU-project eFood Chain gaan de DPA-leden FresQ en The Greenery demo-projecten inbrengen gestoeld op zogenaamde GS1 identificatie Keys*
  • (*unieke locatiecodering = GLN, uniek artikelnummer = GTIN en unieke productclassificatie voor AGF-producten = GPC Fresh F&V).
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer