Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ook maaltijdsalades met zalm besmet

De ellende met bedorven zalm van visfabrikant Foppen is nog niet voorbij. Nu blijkt dat ook maaltijdsalades waarin zalm is verwerkt, besmet kunnen zijn met salmonella. Dat meldt de NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De NVWA waarschuwt consumenten nu ook voor producten waarin gerookte zalm van Foppen is verwerkt.

Het gaat onder meer om bepaalde maaltijdsalades met zalm en zalmsalades. Deze producten zijn door de supermarkten uit de schappen gehaald, maar het is mogelijk dat consumenten deze producten wel in hun koelkast of vriezer hebben liggen.

Omdat bedrijven op dit moment nog verder onderzoeken in welke producten de besmette zalm verwerkt is, is het waarschijnlijk dat er de komende dagen meer producten besmet blijken, zegt de NVWA.

Salomonellabacterie

Eerder werden ongeveer 200 mensen sinds eind juli ziek na het eten van gerookte zalm van de visfabrikant uit Harderwijk. In de vis zit de salmonella-bacterie, die kan leiden tot onder meer koorts, diarree, misselijkheid, overgeven, buikkrampen, rillingen, spierpijn en hoofdpijn.

Klik hier voor meer info op de site van NVWA
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer