Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Een ware groentenrevolutie in Nederland"

Prijsuitreiking 'Beste Groenterestaurant' 8 oktober

Op maandag 8 oktober zal de prijsuitreiking voor de Nederlandse regio van de wedstrijd “Beste Groenterestaurant Benelux” plaatsvinden in Hotel Barbizon Palace in Amsterdam. De wedstrijd is een initiatief van Frank Fol, De Groentekok en wordt georganiseerd vanuit zijn internationale platform Denk Groenten! Denk Fruit!.
Het is het vierde achtereenvolgende jaar waarin de wedstrijd wordt georganiseerd, maar dit jaar wordt voor het eerst in elke regio een eigen winnaar gekozen. De Groentekok is trots op het niveau van de Nederlandse deelnemers: “Het enthousiasme van de chefs is enorm, de gerechten waren bijzonder creatief: in Nederland begint een ware groentenrevolutie!”.



Genomineerden

De Nederlandse genomineerden zijn restaurant Aubergine uit Steyl (Venlo), restaurant Niven uit Rijswijk en restaurant Vermeer uit Amsterdam. Niet alleen het juryrapport telt, maar ook de stemmen van de restaurantgasten. Er kan online gestemd worden op de website van het platform, www.denkgroenten.info. Direct na de bekendmaking van de genomineerden ontketende een ware strijd via twitter voor het online stemmen. Er werd veel gestemd en gasten lieten reacties achter op de website: “Ik heb nog nooit spruitjes op zo'n spectaculaire wijze voorgezet gekregen,” is één van die reacties. En laat dat nu net het doel zijn van deze wedstrijd. Chris Naylor, één van de genomineerden (restaurant Vermeer) zegt: “Groente en fruit vormen de directe link naar de seizoenen en de regionale keuken. In mijn ogen is dat de essentie van een goede keuken.”

Online staat restaurant Vermeer qua stemmen bovenaan. Volgens De Groentekok is de wedstrijd nog niet beslist: “De online stemmen tellen zeker mee voor het totale juryrapport, maar ik kan nog niets vertellen over de uitslag. Het wordt een spannende prijsuitreiking”.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Fine Food Professional, georganiseerd door de Wine & Food Association. Net als vorig jaar worden hier ook de jonge GaultMillau talenten gepresenteerd. De Fine Food Professional vindt plaats in de St. Olofskapel in het NH Barbizon Palace in Amsterdam tussen 10:00 en 18:00. Van 14:00 tot 15:00 vindt er een workshop plaats met de genomineerde kandidaten voor het “Beste Groenterestaurant”. Zij zullen hun signature dish presenteren en laten zien hoe zij de filosofie van De Groentekok toepassen. (Meer over deze filosofie vindt u op www.degroentekok.com). Om 15:30 vindt de prijsuitreiking plaats. De winnaar van de wedstrijd draagt niet alleen gedurende 2012/2013 de titel “Beste Groenterestaurant”, maar gaat ook naar huis met een unieke creatie van Arne Quinze op porselein van Pieter Stockmans en de Denk Groenten!-Box van De Groentekok.

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer