Sushi
De workshop stond in het teken van sushi. Meesterkok Rudolph van Veen liet de kijkers stap-voor-stap zien hoe verschillende soorten sushi gemaakt kunnen worden. De handelingen werden real time vertoond, zodat iedereen thuis het ook kon bijhouden. Interactief Van Veen werd bijgestaan door collega-chefkok Bianca Janssen. Zij hield de sociale media nauwlettend in de gaten, zodat er live ingegrepen kon worden als mensen vragen hadden over de workshop, lieten weten dat het iets te snel ging of foto’s stuurden van hun resultaten. Het interactieve karakter van de workshop zorgde ervoor dat de hashtag #24sushi korte tijd nummer 1 trending topic van Nederland op Twitter was. Ook Facebook werd overspoeld door foto’s van zelfgemaakte sushi.
Groot succes
Gezien het enorme aantal actieve verbindingen (9.000) hebben veel Nederlanders gisteren sushi gegeten. Al snel werd duidelijk dat veel mensen in groepen hebben deelgenomen aan de workshop, soms wel met twintig personen. Ook in supermarkten en toko’s werd de workshop opgemerkt: bepaalde artikelen bereikten enorme verkooppieken en raakten zelfs uitverkocht.