Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hillel Shifman:

"Met Angello Seedless bespelen we een nichemarkt"

Tholen - De seedless Angello, de zaadloze kleine zoete paprika, won dit jaar de Fruit Logistica Innovation Award. De ontwikkeling van de minipaprika begon zes jaar geleden bij zaadbedrijf Zeraim Gedera. Nadat dit bedrijf in 2007 werd overgenomen door Syngenta, bleef men de minipaprika verder ontwikkelen. Hillel Shifman, manager van het Angello project in Israël, vertelt over de laatste ontwikkelingen van de Angello.



10 hectare

"De eerste zaadloze paprika in de wereld wordt momenteel geteeld in Israël en Spanje. In totaal is er nu zo'n 10 hectare, maar voor volgend jaar wordt zeker een groei verwacht. Dit is het eerste jaar dat de minipaprika's worden gecommercialiseerd. We zijn nu actief om deze in diverse landen te introduceren. "De Angello is een supergezonde snack en ook zeer geschikt voor kinderen."



Exclusief

Volgens Shifman is het van groot belang dat het product exclusief blijft. "We hebben een wereldwijd patent en telers, handelaren, distributeurs en supermarkten worden speciaal uitgezocht. Het is een echte nichemarkt. Exportbedrijf AVIV is verantwoordelijk voor de commercialisatie van het product uit Israël.



Ook oranje en geel

"De minipaprika is erg zoet en wordt goed ontvangen door de consument", vertelt Hillel. "We zijn momenteel bezig met de ontwikkeling van een oranje en gele variant. Zo kunnen we drie kleuren op de markt brengen. Mogelijk in de toekomst ook in andere vormen. Toch vinden we het momenteel belangrijk om te focus te leggen op deze Angello. Eerst moeten mensen kennismaken met het product, pas dan kun je gaan uitbreiden op het gebied van vormen en kleuren."



Shifman geeft aan dat het produceren van de seedless Angello geen makkelijke zaak is. "Daarnaast kost de teelt veel tijd en geld. Bij het oogsten kost het veel meer tijd: het gaat met de hand. Daarnaast duurt het 10 keer langer dan bij een gewone paprika."

Voor meer informatie:
Hillel Shifman
Zeraim Gedera
SLP Expert & Determinate Tomato PFM
P.O. Box 103 - Gedera
70750 Israël
Tel: + 972 -89446220
Fax: + 972 89446262
www.zeraimgedera.com

Gerelateerde artikelen → Zie meer