Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foodmiles voor Local-for-local lager; uitstoot CO2 hoger

Local-for-local producten leggen minder kilometers af, maar de CO2-uitstoot is wel vele malen groter dan die van producten uit de reguliere keten. Dat blijkt uit een onderzoek van studenten van Inholland in opdracht van het GKC-programma Ketens en Agrologistiek en het Platform Agrologistiek.

Streekproducten leggen gemiddeld veel minder kilometers af, 20 in plaats van 200, blijkt uit de studie. Maar de beladingsgraad is véél lager. Met als gevolg dat de CO2-uitstoot uiteindelijk hoger uitkomt. Ook het gebruik van kleine, vaak niet milieuvriendelijke busjes draagt bij aan deze hogere uitstoot.

Bron: GKC
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer