Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bevriezen produceert minder CO2-uitstoot dan koelen

Bevriezen produceert minder CO2-uitstoot dan koelen. Dat blijkt uit onderzoek van het Britse Refrigeration Developments and Testing in Bristol. Vrijwel alle soorten diepvriesvoedsel hebben een lagere CO2 uitstoot dan hun gekoelde tegenhanger met uitzondering van kip (1486 kg CO2e gekoeld in vergelijking met 1626 kg bevroren).

Op basis van 40 wetenschappelijk publicaties betreffende de emissiegegevens van de koudeketen van kip, erwten, wortelen en gebakken aardappelende berekende Refrigeration Developments and Testing de kooldioxide-equivalent voor een typisch Britse ‘Sunday roast’-maaltijd voor 4 personen op basis van de kooldioxide-uitstoot van het voedsel vanaf productie tot consumptie. De emissies van een gekoelde maaltijd voor vier personen bedroeg 6.546kg CO2e in vergelijking met een bevroren maaltijd voor vier personen op 6.329kg CO2e.

Klik hier voor het volledige artikel

Bron: RCC Koude en Luchtbehandeling
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer