Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel belangstelling voor eerste call Topsector Agri&Food

Het bedrijfsleven heeft met 212 ingediende voorstellen veel belangstelling getoond voor de eerste call voor publiek-private samenwerking binnen de Topsector Agri&Food. Daarmee werd het beschikbare budget van 10 miljoen euro 7 maal overschreden. De toetsingscommissie heeft de 80 meest veelbelovende initiatieven uitgenodigd hun voorstel nader uit te werken. Na de beoordelingsronde in oktober wordt definitief vastgesteld welke projecten door TNO of Wageningen UR in 2013 worden uitgevoerd. De indieners van de projecten financieren daarbij minimaal de helft van de kosten. De bedrijven toonden in deze eerste call vooral belangstelling voor valorisatie, resource-efficiƫntie, duurzame veehouderij en markt- en keteninnovatie.

In de maand juni konden groepen bedrijven onderzoeksvoorstellen indienen bij het Topconsortium voor Kennis en Innovatie Agri&Food i.o.. In de voorstellen gaven zij aan hoe ze de concurrentiepositie van de sector, samen met DLO, TNO of NWO, kunnen verstevigen. Het bedrijfsleven diende 212 voorstellen in.

Kees de Gooijer is door het topteam benoemd tot ad interim-directeur van het Topconsortium voor Kennis en Innovatie Agri&Food. In de komende periode zal De Gooijer het bureau verder invullen en de verdere procedure rond de eerste call begeleiden. Het nog aan te stellen bestuur van het topconsortium beslist in het najaar over de aanstelling van de definitieve directeur.

bron: Topconsortium voor Kennis en Innovatie Agri&Food
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer