Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Huijbers, ZLTO:

"Consument speelt belangrijke rol in eerlijke keten"

Markt en maatschappij vragen een voedselketen die van teler tot bord meerwaarde biedt, duurzaam is en de marge eerlijk verdeelt tussen ketenpartijen. Dat vereist vernieuwing van de voedselketen. Nieuwe ketens stonden vanmiddag centraal tijdens de vierde congres dag van Foodvision 2012 in Veghel. Toonaangevende sprekers gaven hun visie over veranderingen in voedselketens.

ZLTO-voorzitter Hans Huijbers ging in op het begrip eerlijke keten. De consument speelt daarin een belangrijke rol, stelde hij. Want de mate waarin consumenten verantwoord consumeren kan de teler verantwoord produceren. Anderzijds houdt een eerlijke keten in dat de consument eerlijke informatie krijgt over producten en dat daar bijvoorbeeld geen overbodige toevoegingen in zitten.
 
De kansen voor nieuwe voedselketens zijn groot. Want de markt vraagt erom. Daarom is een nieuwe, slimme manier van samenwerking nodig in de keten, stelden de inleiders. Ondernemers moeten dat zelf doen. Drie ondernemers kregen aan het eind van het programma de gelegenheid om onder de bezoekers partners te zoeken voor hun idee.

Meer informatie: www.foodvision2012.nl.
 
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer