Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
internationale vakbeurs voedingsmiddelen: 21 t/m 25 oktober 2012

Sial: specialie aandacht voor horeca en catering

De SIAL, internationale vakbeurs voor voedingsmiddelen, vindt plaats van 21 tot en met 25 oktober 2012 in Parijs, met een compleet en vernieuwend aanbod van exposanten in een overzichtelijke sectorindeling en de laatste noviteiten ter voorbereiding van toekomstige ontwikkelingen in deze sector. Deze beurseditie introduceert de SIAL het nieuwe concept “FOOD CONNECTIONS”, waarmee het belang van zakenrelaties en ontmoetingen voor alle professionals uit de voedingsmiddelenbranche wordt onderstreept (inkoopcentrales, distributeurs, detailhandel, industrie, leveranciers, horeca/catering...). Daarnaast gaat speciale aandacht dit jaar uit naar de sector horeca/catering, één van de belangrijkste beursonderdelen.

Horeca en catering

Het aanbod voor horeca/catering op de SIAL ontwikkelt zich snel en biedt bezoekers een uitgebreid aanbod van oplossingen en diensten. Internationale trends in deze snel ontwikkelende en innoverende sector worden op de vakbeurs benoemd en geanalyseerd. In de loop van jaren heeft de SIAL zich hierin tot internationaal expert ontwikkeld. Jaar na jaar bevestigt de sector Horeca/catering van de SIAL zich als essentieel beursonderdeel, zowel voor exposanten als voor bezoekers. Tijdens de voorgaande beurseditie in 2010, presenteerde 36% van de exposanten (meer dan 2.000) een aanbod, bestemd voor horeca en catering. Het bezoekerspercentage dat naar de beursruimte voor horeca/catering van de SIAL kwam, steeg van 2008 tot 2010, van 14 naar 17%, tot in totaal 23.000 vakbezoekers uit deze sector. (restaurants, (bedrijfs)catering, distributeurs, traiteurs). Maar liefst 89% van de bezoekers uit de sector Horeca/catering was tevreden met het beursbezoek in 2010.

Aan tafel met de Sial

Terwijl ’s avonds, tijdens het diner, meer dan 5 miljoen televisiekijkers uitzendingen als Top Chef of Masterchef bekijken, waarbij professionele of amateur-koks verschillende culinaire uitdagingen aangaan, zet de SIAL de volgende gerechten op het menu: recepten, internationale producten, demonstraties, proeverijen, innovaties, conferenties, tv-uitzendingen. Of alles tegelijk!

De “Cuisine by Sial’

De “Cuisine by SIAL’ (SIAL keuken) heeft zich verder uitgebreid naar de overzeese edities van de SIAL Group en het programma heeft zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste beursonderdelen. In 2010 werd in dit kader de Food Service Club georganiseerd, een speciale VIP-ruimte voor chef-koks en belangrijke inkopers. Dit jaar wordt de Cuisine by Sial aangevuld met een modern, experimenteel VIP-restaurant, waar exposanten hun genodigden inventieve en uitdagende recepten kunnen laten proeven. Dankzij de open keuken hebben de gasten zicht in de coulissen van het restaurant. De tafels met 50 couverts kennen iedere dag een ander thematisch menu met de meest innoverende producten van de SIAL.
Naast de mogelijkheid voor foodprofessionals om elkaar te ontmoeten, presenteert de Cuisine by Sial een speciale ruimte, uitgerust met hoogstaande apparatuur voor culinaire demonstraties, georganiseerd in samenwerking met Electrolux. Grote chefkoks zoals Gilles Choukroun, Flora Mikula of Chef Damin staan in de schijnwerpers en benadrukken de volgende trends:

• Lokale producten
• Street Food: gezond, biologisch en gastronomisch
• Producten “Zonder” toevoegingen, conservatiemiddelen, gluten of allergenen
• “Elders”: De exotische keuken ontmoet de Franse keuken
• “Bistronomie”: gezellige gastronomie voor iedereen
• Design: genieten van smaak en presentatie
• “Locavore”: Koken met seizoensproducten
• Spektakel: shows in de keuken

Eveneens presenteert de SIAL de expositie Food Design, gemaakt door studenten van de ESAD (Hogeschool voor Kunst & Design) in Reims, rondom het thema “Thuis een chef-kok”, waarvan de eerste ontwerpen gepresenteerd zijn tijdens de persconferentie op 24 mei jl.
Tenslotte kunnen de SIAL exposanten hun producten voor restaurants in de schijnwerpers zetten in de showroom Etalages voor Delicatessen.

Innovaties hebben invloed op de waarde van een product, stimuleren de consumptie en vormen de kracht voor groei en houdbaarheid van bedrijven in de voedingsmiddelenbranche. Vandaag de dag moet een chef-kok, naast zijn culinaire vaardigheden, ook kunnen innoveren. De SIAL Innovation presenteert een overzicht van alle innoverende producten en de laatste trends in de voedingsmiddelenbranche, met veel aandacht voor Horeca/catering. Tijdens de voorgaande beurseditie telde de SIAL Innovation 1.000 ingeschreven producten, waarvan 400 werden geselecteerd door de SIAL Innovation commissie met 70 producten in de categorie Horeca/Catering. Onder de actueel ingeschreven exposanten verklaart 36% producten te willen inschrijven voor de sector Horeca/Catering, dus meer dan 2.000 exposanten.

Nieuw in 2012
De SIAL heeft een nieuw hulpmiddel georganiseerd voor professionals uit de horeca en catering om eenvoudig en snel interessante bedrijven en producten voor deze sector te herkennen:
• Een Restauration Ontvangstdesk in de Cuisine by SIAL
• Een interactieve informatiezuil waar bezoekers de beurscatalogus kunnen consulteren
• Nieuwe hulpmiddelen: specifieke pictogrammen…
• Een speciale bezoekersgids voor restaurants en thematische bezoekroutes: “Afhaalproducten”, “Zeldzame producten”, “Officiële kwaliteitslabels”

Voor meer beursinformatie: www.sialparis.fr

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer