Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Succesvolle Foodtech 2012 door complete beursbeleving"

Op 23 en 24 mei jl. stond Autotron in Rosmalen in het teken van de voedselproducerende en –verwerkende industrie. De enige Nederlandse gespecialiseerde vakbeurs in de voedingsmiddelenindustrie mocht in totaal 1155 bezoekers ontvangen. De ruim 100 exposanten waren met name te spreken over de kwaliteit van de bezoekers. Men kwam met concrete vragen naar de beurs, wat in nieuwe samenwerkingen resulteerden.

Twee dagen stonden innovaties en de nieuwste technologieën centraal, onder andere op het gebied van energiezuinig en efficiënt produceren, voedselveiligheid en etikettering. Dit kwam niet alleen tot uiting in het brede exposantenaanbod, maar ook in het praktische ingestelde en goed bezochte seminarprogramma. Er waren lezingen over de nieuwe etiketteringswetgeving, de wijzigingen in de BRC en IFS versies 6 richtlijnen. Keynote spreker Henny Swinkels van VanDrie Group gaf zijn visie op de voedingsmiddelenindustrie door middel van zijn lezing: ‘Investeren in de eigen omgeving om de wereld te kunnen beleveren’.



Klik hier voor foto's van de beurs


De kwaliteit van de exposanten is door 75% van de bezoekers als goed ervaren. Het interessegebied kwaliteit, hygiëne, veiligheid en milieu scoort het hoogst. Daarna volgen procestechnologie en verpakken en coderen, meet-, analyse- en inspectieapparatuur elkaar snel op. De voornaamste redenen van bezoek zijn: informatie verzamelen, een overzicht krijgen van trends en ontwikkelingen in de markt, nieuwe/potentiële leveranciers ontmoeten en netwerken.
De totale beursbeleving is door een ruime meerderheid van de bezoekers goed ervaren. Mede door de diverse pleinen, die waren gecreëerd, zoals het Laboratoriumplein, de Food Safety Lounge en Het Kennisplein. Zowel de bezoekers als exposanten geven aan goede contacten te hebben gelegd:

Bezoeker Paul Hendriks - Packaging Manager bij Eosta B.V. Organic Fruits & Vegetables: “Mijn bezoek aan FOODTECH heb ik als positief ervaren. Op de beurs kan ik op een makkelijke manier de ontwikkelingen in de markt volgen. Voor mijn vak ben ik op zoek naar nieuwe materialen, composteerbare verpakkingen en nieuwe spelers in de markt. Het feit dat ik een nieuwe potentiële leverancier heb gevonden voor een bestaand product maakt het dat mijn bezoek de moeite waard was. Het voordeel van FOODTECH is, dat het in de buurt is en zodoende snel te bereiken is. De uitstraling van de beurs is goed verzorgd.”

Exposant Frank De Pon van Marechal Electric: “De vakbeurs FOODTECH was voor ons een schot in de roos. Mensen komen van ver en we hebben de juiste bezoekers gesproken: industriële eindgebruikers. Met meer leads dan verwacht hebben we een perfecte beurs gedraaid en meteen een stand gereserveerd voor volgend jaar”.

www.easyFairs.com
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer