Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jessa Ziekenhuis in Hasselt wint de All Day Long Award 2012

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt wint de All Day Long Award 2012. Met deze award wil de groente- en fruitsector het ziekenhuis belonen voor de vele inspanningen, die het levert ten voordele van de gezondheid van zijn werknemers. De award werd ter plaatse overhandigd door Kim Gevaert, ambassadeur van de All Day Long-campagne. Het Jessa Ziekenhuis ontvangt een maand lang gratis fruit voor zijn werknemers.



De All Day Long Award

Een flink deel van de verbruiksmomenten situeren zich op het werk. Goede eetgewoonten dienen zich bij voorkeur dus ook op die plek te manifesteren. De All Day Long-campagne speelt hierop in en probeert bedrijven aan te sporen aandacht te schenken aan het verbruik van groenten en fruit op de werkvloer.
Met de steun van werkgeversorganisaties VOKA, UNIZO en UWE lanceerde All Day Long een bedrijvenwedstrijd in het voorjaar van 2012. Op de website www.alldaylong.be, waar ook veel praktische tips voor bedrijven te vinden zijn, brachten de deelnemende bedrijven aan de hand van een enquête hun acties om gezonde voeding en beweging te promoten in kaart. Zo maakten ze kans om de titel All Day Long-bedrijf van het jaar op zak te steken.


Schoolvoorbeeld

Het Jessa ziekenhuis is de verdiende winnaar van de All Day Long Award 2012. Op de tweede plaats staat TVH Parts nv uit Waregem en de derde plaats gaat naar FOD Kanselarij van de Eerste Minister. De winnaar en de laureaten zijn een voorbeeld voor andere instellingen en bedrijven.

Het gezondheidsbeleid van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt vertrekt vanuit de dienst Human Resources en de werkgroep Gezondheidspromotie. De werking is gestoeld op twee pijlers. Eerst en vooral bestaat er een specifiek educatie- en begeleidingsprogramma. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat de gezonde voedingskeuzes de meest voor de hand liggende worden. Een greep uit het aanbod: een diëtistemanager en een ‘gezondheidsbewuste’ kok voor een gezond en evenwichtig aanbod in het personeelsrestaurant en ook voor vergadermomenten is er steeds een gezonde optie beschikbaar. Medewerkers worden door heel de loopbaan bijgestaan met infosessies en via intranet en affiches wordt informatie rond gezonde voeding en beweging verspreid. Rond beweging bestaan tal van specifieke acties zoals een persoonlijk bewegingsprogramma voor medewerkers die weinig of niet aan lichaamsbeweging doen, een start-to-runprogramma onder begeleiding van een kinesist, lunchwandelingen, het uitlenen van stappentellers …



Aanbod fruit beperkt op de werkvloer

Uit verbruiksonderzoek uitgevoerd door Insites Consulting in opdracht van VLAM blijkt dat groenten en fruit, die op het werk of op school geconsumeerd worden, doorgaans meegebracht worden van thuis. De beschikbaarheid van groenten en fruit op het werk is beperkt in ons land. Gratis fruit aanbieden op het werk blijft een uitzondering.

Groenten en fruit, de klok rond

De bedrijvenwedstrijd is een onderdeel van de All Day Long-campagne. All Day Long is een gezamenlijk initiatief van de Belgische telers van groenten en fruit (veilingen) en de binnenlandse handel om mensen aan te sporen meer groenten en fruit te eten. De campagne kan rekenen op Europese steun. Kim Gevaert is de ambassadrice van de campagne. aAs ex-atletiekkampioene en jonge moeder is zij zich terdege bewust van het belang van gezonde voeding. Zij straalt de positieve en oppeppende boodschap van de All Day Long-campagne ten volle uit, nl. “Groenten en fruit, da’s de klok rond genieten”. Bij het ontbijt, het 10-uurtje, de lunch, het vieruurtje, het avondmaal én de laatavondsnack. Ieder van de zes eetmomenten van de dag is goed om groenten en fruit te eten.
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer