Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inzet op duurzame keten

Deli XL als eerste in foodservice met Fair Produce champignons

Foodservice groothandel Deli XL, totaalleverancier voor horeca, catering en zorg, brengt deze week haar nieuwe MVO jaarverslag uit over 2011. Het volledig online duurzaamheidsverslag is te bekijken op www.delixl.nl/duurzaamheidsverslag2011. Met dit inmiddels derde verslag laat het bedrijf zien hoe zij samen met leveranciers en klanten werkt aan een duurzame keten.
 
“De rode draad van dit derde duurzaamheidsverslag van Deli XL is dialoog”, zo laat Dick Slootweg, Algemeen directeur van Deli XL weten. “In 2011 zijn we vaker de dialoog aangegaan over MVO. Met medewerkers, klanten, leveranciers en de maatschappij. De feedback uit die gesprekken is in dit verslag verwoord.”
 

Mijlpaal 2011: introductie ‘Natuurlijk Verantwoord’

Een belangrijke mijlpaal in 2011 was de introductie van het verantwoorde assortiment van Deli XL onder de noemer ‘Natuurlijk Verantwoord’. Hiermee maakte de groothandel een grote stap met het vermarkten van MVO. Het assortiment telde in december 2011 ruim 3500 gezonde en duurzame producten en maakt het voor chef-koks en inkopers makkelijk om te kiezen voor verantwoorde producten. Dick Slootweg: “In 2012 willen wij onze klanten meer gaan helpen om te kiezen voor het verantwoorde alternatief. Bijvoorbeeld door op onze nieuwe website klanten te wijzen op een product dat duurzamer of gezonder is.”
 

Fair Produce certificering voor telers Deli XL

Deli XL maakt tegelijkertijd met de lancering van haar duurzaamheidsverslag ook bekend voortaan bewust te kiezen voor Nederlandse champignons, voorzien van het Fair Produce keurmerk. Fair Produce vormt de garantie dat de bedrijven, die de champignons hebben geteeld of verhandeld, een sociaal beleid voeren met goede arbeidsomstandigheden en werken volgens de Nederlandse wet- en regelgeving. De Nederlandse telers, die voor Deli XL produceren, zullen worden getoetst door certificeerder VRO in opdracht van de Stichting Fair Produce. Bart Jan Krouwel, Voorzitter van Stichting Fair Produce: “We zijn blij dat ook in het foodservice segment het eerste spreekwoordelijke schaap over de dam is. Het spreekt voor zich dat we hopen dat dit navolging krijgt.”


Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer