Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Anja Annink wint Vergeten Groenten Receptenwedstrijd

De Tarte tatin van pastinaak en bataat met kabeljauw en rode biet van Anja Annink is door onze vakjury verkozen tot meest gezonde, originele én smaakvolle gerecht in de Vergeten Groenten Receptenwedstrijd. Anja versloeg in de finale de andere genomineerden Saskia Lelieveld en Line Wiener. In de keuken van restaurant Bolenius in Amsterdam kookten de finalisten vrijdagmiddag 8 juni onder leiding van topchef Luc Kusters hun gerecht. Anja ontving uit de handen van de jury een Bolenius dinercheque voor twee personen.



Een compleet en restaurantwaardig gerecht

'Dit is een mooi gebalanceerd gerecht, waar qua voedingsstoffen (vetten en eiwitten) alles inzit', aldus jurylid Jaap Seidell (voedingswetenschapper Vrije Universiteit). Jurylid Luc Kusters (chefkok Bolenius) prijst vooral de smaak van het gerecht: 'De combinatie zoet zuur zorgt voor een fijne smaak. Het gerecht ziet er goed uit en de garing van de vis is absoluut restaurantwaardig'. Jurylid Onno Kleyn (culinair journalist Volkskrant) was verrast door de samenstelling van het gerecht: 'de smaak, de compleetheid van het gerecht en de uitvoering gaf de doorslag. Ook de totaal andere benadering; het origineel verwerken van de wortelgroente in het gerecht maakt voor mij dat Anja Annink met de Tarte tatin vandaag verdiend wint.



Bereid zelf het winnende recept

Het recept van de Tarte tatin van pastinaak en bataat met kabeljauw en rode biet is verkrijgbaar via de website van VU Connected. Het staat u vrij het recept te publiceren.
 

Slim Eten - gezond leven à la carte

De Vergeten Groenten Receptenwedstrijd is onderdeel van het ideële project Slim Eten. Met dit project vraagt VU Connected aandacht voor een bewuste en gezonde leefwijze. Slim Eten startte 10 april met een artikel in de Volkskrant. Daarna volgenden de kennisdiners over het oerdieet en een culinaire receptenwedstrijd. In het najaar gaat Slim Eten verder en brengt VU Connected het project met initiatieven voor een gezonde leefwijze verder op wijkniveau.

Kijk op vuconnected.nl voor meer informatie.
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer