Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Raster Products presenteert nieuwe techniek in Tricht

Automatiseringssector te gast bij Greefa

Tholen - Perfect gesorteerde appelen en ingewikkelde hoogstaande internetrouters, wat hebben die twee dingen met elkaar gemeen? In eerste instantie niet zoveel zou je zeggen, maar kennelijk zijn het twee zaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vandaar dat afgelopen dinsdag dan ook de voltallige vakpers uit de wereld van de automatisering en besturingstechniek afreisde naar het plaatsje Tricht. Op de hoofdvestiging van Greefa werd namelijk een nieuw type router gepresenteerd door Raster, de distributeur van communicatie- en visualisatie apparatuur, die het mogelijk maakt om machines als het ware “ te laten praten” . Deze gelegenheid werd tevens aangegrepen om de automatiseringssector een kijkje te geven in de wereld van de innovatieve vooruitstrevende sorteertechnieken, die bij Greefa voortdurend in ontwikkeling zijn.


Dick Verkade geeft uitleg over de tol waarmee het allemaal begon. Het trouw stukje techniek heeft een prominent plaatsje gekregen in de ontvangst van het bedrijfspand.

De router, die door Raster gepresenteerd werd, de eWon Cosy, is een handig apparaatje wat een essentieel onderdeel is in onder meer vele Greefa Machines. Het ding zorgt ervoor dat de machine op gemakkelijk wijze directe verbinding kan maken met het internet. Hierdoor kan een machine bouwer vanaf waar dan ook in de wereld een installatie monitoren, registreren, problemen signaleren, preventieve maatregelen nemen, storingen oplossen en het productieproces optimaliseren. De techniek is niet nieuw, maar de nieuwe ‘plug &play’ eWonCosy router is dermate gemakkelijk in gebruik, dat het slechts een kwestie is van inpluggen en klaar. Raster presenteerde ook een aantal modellen, die met name geschikt zijn voor machines die verplaatsbaar dienen te zijn, bijvoorbeeld rijdende installaties of machines die verhuurd worden.



Dick Verkade van Greefa heette alle vakpers uit de automatiseringsbranche van harte welkom op het bedrijf, maar gaf ook toe dat hij geen flauw idee heeft wat een router exact is en dat hij niet eens weet waar het ding precies zat in de machine. “Maar ik weet gelukkig wel dat we dankzij deze techniek waar dan ook ter wereld in contact kunnen staan met onze techniek. Dat is niet alleen voor ons belangrijk, maar ook voor de klant”, vertelt Verkade. “Net als in vele andere sectoren is ook in de AGF-branche continuïteit van groot belang. Het is dus niet wenselijk dat een machine voor een langere periode stilstaat als gevolg van een storing. Dankzij de routers kunnen wij snel en doeltreffend verbinding maken met een machine, deze monitoren, het probleem signaleren en oplossen. Hierdoor kan de tijd, dat een machine stilstaat, met bijna de helft gereduceerd worden.”


Dick Verkade

De automatiseringsvakpers genoot een uitgebreide rondleiding door het productieproces van Greefa. Er werd onder meer een bezoek gebracht aan de 40-koppige R&D afdeling, de afdeling productie en het eigen test- en ontwikkelcentrum. Dick Verkade: “Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel. Het is een absolute must om onze sterke positie in de sector te behouden. Ook de laatste jaren is er door tientallen ingenieurs hard gewerkt aan de meetsystemen van de diverse sorteermachines. Onze klanten zien de waarde hiervan in. Het werpt steeds meer zijn vruchten af.”



Verkade gaf in het innovatiecentrum een uitgebreide toelichting op de marktbenadering van Greefa en lichtte de core business van de onderneming toe aan de hand van een aantal opgeleverde projecten in het noorden van Italië. In de presentatie werd tekst en uitleg gegeven bij de diverse sorteertechnieken van Greefa, zoals externe kwaliteitscontrole met cameratechniek (iQS) en interne kwaliteitsbepaling (iFA) aan de hand van lichtmetingen. Tijden deze presentatie benadrukte Verkade het belang van de eWon Router nogmaals; “ Optimale monitoring van deze techniek is een must. Met de router zijn wij in staat om simpel, gemakkelijk en op afstand de problemen te analyseren. Het zou natuurlijk belachelijk zijn als er een monteur in een vliegtuig zou stappen om in Noord-Italië een fotocel recht te moeten zetten.”



iQS: De externe kwaliteit van de vrucht kan worden beoordeeld door het gebruik van zowel kleuren- als zwart/witcamera’s. Er worden ongeveer 60 opnames gemaakt van iedere vrucht afzonderlijk. Aan de hand daarvan beoordeelt het meetsysteem de vrucht op externe kwaliteit.

Voor meer informatie:
Greefa
Langstraat 12
Tricht
Tel (0345) 57 81 00
info@greefa.nl
www.greefa.nl

Raster Products
Vincent Wagenaar
+31 (0)487 57 27 19
info@raster-products.com
www.raster-products.com