Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bayer CropScience opent nieuw research laboratorium voor groenteveredeling

Bayer CropScience vierde vandaag de uitbreiding van zijn centrum voor research en ontwikkeling voor de veredeling van groenterassen in Nunhem, gemeente Leudal. Met een investering van EUR 12 miljoen is het bestaande laboratorium bijna verdriedubbeld in oppervlakte tot 6.400 m2. Het is volledig uitgerust met state-of-the-art laboratoria voor zaadtechnologie, celbiologie en moleculaire veredelingsresearch en tevens met laboratoria voor high-throughput biotechnologische dienstverlening.


Het nieuwe research laboratorium voor groenteveredeling van Bayer CropScience in Leudal (rechts) staat in modern contrast met de historische gebouwen op het terrein (achtergrond).

Tijdens de openingsceremonie beklemtoonde Bayer CEO Marijn Dekkers de focus van de Bayer Groep op tuinbouw en gezonde voeding. “Wij willen antwoorden bieden aan telers en consumenten wereldwijd met een efficiënte en duurzame productie alsook met gezonde en smakelijke groentes,“ zei Dekkers. “Bayer groentezaden, wereldwijd verkocht onder het Nunhems merk, zijn een belangrijke hoeksteen in onze strategie en wij zijn vastbesloten om voorop te lopen in innovaties voor deze markt,” voegde Sandra E. Peterson, CEO van Bayer CropScience toe.

“Onze activiteiten richten zich op het optimaal gebruikmaken van de natuurlijke genetische bronnen en op het uitbreiden van de gereedschapskist van de traditionele plantenveredelaar,“ verklaarde Johan Peleman, Head of Research and Development Vegetable Seeds. “In onze Integrated Breeding programma’s werken ervaren veredelaars nauw samen met onderzoekers om innovatieve eigenschappen in commerciële rassen te ontwikkelen.”


Aagie van Bree en Renée Dekkers inspecteren weefselkweek in het research laboratorium voor groenteveredeling van Bayer CropScience in Leudal.

Ter gelegenheid van de opening kondigden Douwe Zijp, head of Bayer CropScience’s vegetable seed business, en Aalt Dijkhuizen, voorzitter van Wageningen UR (University & Research centre), een gezamenlijk initiatief aan voor het voortgezet onderwijs in Nederland. In dit project leveren Nunhems en Wageningen tomatenzaden en gedetailleerde instructies voor een praktisch experiment in de erfelijkheidsleer. Door de zaden te zaaien, op te kweken en de eigenschappen van de jonge plantjes te evalueren, leren studenten de basisprincipes van plantenveredeling kennen. “De bloeiende groentezaadsector heeft de nieuwsgierigheid en ideeën van de jongere generatie nodig om ook in de toekomst door te kunnen groeien. Wij hopen dat dit schoolproject meehelpt om belangstelling en passie voor plantenveredeling te ontwikkelen,“ benadrukte Douwe Zijp.

Veel succesvolle producten zijn al voortgekomen uit Bayer CropScience’s research en veredelingsprogramma’s: tomaten die een eind maken aan kleffe sandwiches, doordat het vocht wordt vastgehouden, meloenen die van kleur veranderen als ze hun optimale smaak en rijpheid bereiken of milde uien met een langere bewaartijd.

Naast de faciliteiten in Nunhem heeft Bayer CropScience een tweede researchcentrum voor groentezaden in Davis, California (USA). Beide centra werken nauw samen met 26 groenteveredelingsstations wereldwijd en twee additionele high-throughput service centra in de USA (Brook, Oregon) en India (Bangalore).

Het groentezaadbedrijf van Bayer CropScience opereert onder de merknaam Nunhems. Het productenpakket van Nunhems omvat 28 groentegewassen en 2.500 rassen, waaronder leidende rassen in wortel, komkommer, prei, sla, meloen, ui, paprika, tomaat en watermeloen. Met meer dan 1.700 medewerkers is Nunhems in alle belangrijke productiegebieden in de wereld aanwezig.
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer