Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
is biologisch voedsel wel zo duurzaam, gezond en lekker als we denken?

Hoe lang blijft biologisch hip?

Het zijn mooie tijden voor producenten van biologische voeding, blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut LEI (Wageningen Universiteit). De omzet groeide vorig jaar sterker dan ooit tevoren. Biologische voeding lijkt de toekomst te hebben. Maar de reden waaróm we voor biologische voeding kiezen, is juist tijdgebonden. Hoe biologisch we over 10 jaar eten, is de vraag.



Wie het kan betalen, eet tegenwoordig zo veel mogelijk biologisch. Elke zichzelf respecterende yup gaat op zaterdag naar Marqt of (indien minder te besteden) Ekoplaza. Niemand wil meer worden gespot bij de witte vleeshal. Vlees eet je net als je hippe vrienden met mate en koop je bij de biologische slager. En als je doordeweeks weinig tijd hebt, biedt de betere supermarkt een ruim assortiment ‘groene’, ‘bewuste’, ‘pure’ en ‘eerlijke’ producten.

Biologisch eten als beloning

Natuurlijk eet je biologisch omdat het ‘gewoon lekkerder’ is. Althans dat denk je. Maar proef je dat ook echt? Uit onderzoek in Duitsland bleek onlangs dat het kijken naar biologische producten de beloningscentra in de hersenen activeert. Als we voedingsmiddelen met een eco-label zien, krijgen we een goed gevoel, zelfs als het geen echte biologische producten zijn. We vinden een gewoon glas chocolademelk lekkerder als we denken dat de melk en cacao biologisch zijn. Mogelijk verdwijnt dat effect dus, zodra we biologische producten ‘normaler’ gaan vinden.

Klik hier voor het volledige artikel

Bron: Management Team
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer