Wie het kan betalen, eet tegenwoordig zo veel mogelijk biologisch. Elke zichzelf respecterende yup gaat op zaterdag naar Marqt of (indien minder te besteden) Ekoplaza. Niemand wil meer worden gespot bij de witte vleeshal. Vlees eet je net als je hippe vrienden met mate en koop je bij de biologische slager. En als je doordeweeks weinig tijd hebt, biedt de betere supermarkt een ruim assortiment ‘groene’, ‘bewuste’, ‘pure’ en ‘eerlijke’ producten.
Biologisch eten als beloning
Natuurlijk eet je biologisch omdat het ‘gewoon lekkerder’ is. Althans dat denk je. Maar proef je dat ook echt? Uit onderzoek in Duitsland bleek onlangs dat het kijken naar biologische producten de beloningscentra in de hersenen activeert. Als we voedingsmiddelen met een eco-label zien, krijgen we een goed gevoel, zelfs als het geen echte biologische producten zijn. We vinden een gewoon glas chocolademelk lekkerder als we denken dat de melk en cacao biologisch zijn. Mogelijk verdwijnt dat effect dus, zodra we biologische producten ‘normaler’ gaan vinden.Klik hier voor het volledige artikel
Bron: Management Team