Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prime Champ vestigt zich in het Duitse Laichingen

Het Nederlandse bedrijf Prime Champ teelt champignons en kocht hiervoor in december 2011 een 9680 vierkante meter grote hal in het Duitse industriegebied Laichinger Alb. „Onze klanten willen regionale producten. Daarom zochten we een plek voor een vestiging in Duitsland”, zegt Rob van Dieten, medewerker van Prime Champ. De passende bedrijfsruimte vond het bedrijf in het intercommunale industriegebied Laichinger Alb. Hier stond een hal te koop, die Edeka vroeger gebruikte als uitsnijderij en verpakkingsbedrijf van vlees. De hal is enkele jaren niet meer gebruikt, maar bevond zich nog in goede toestand. Prime Champ kocht de 9680 vierkante meter grote hal in december 2011 en bedrijfsleider Geert Verdellen gebruikt hem sindsdien samen met zijn team voor de teelt van champignons.

In Laichingen worden de champignons niet alleen maar geteeld, maar ook kant-en-klaar verpakt voor levering aan de winkelketens. „Sinds december wordt hier hard gewerkt”, zegt vestigingsleider Rolf Thierer. Samen met zijn vrouw Jutta is hij verantwoordelijk voor de vestiging in Laichingen. De champignonteelt is echter niet eenvoudig. Er moeten verschillende processen worden doorlopen om een goed product te kunnen oogsten. Volgens Thierer begint de productie met een goede voedingsbodem, aangezien champignons op speciale compost groeien. De basis hiervoor is stro, kippenmest, gips en paardenmest. De juiste verhouding, de beluchting, pasteuriseren en conditionering zorgen voor het juiste eindproduct.

Momenteel zorgen circa 70 champignonplukkers ervoor dat er wekelijks tussen de 50 en 60 ton bruine en witte champignons geoogst wordt. Als alles klaar is, zal de productiecapaciteit van het gebouw op 120 ton per week liggen.
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer