Prime Champ vestigt zich in het Duitse Laichingen
In Laichingen worden de champignons niet alleen maar geteeld, maar ook kant-en-klaar verpakt voor levering aan de winkelketens. „Sinds december wordt hier hard gewerkt”, zegt vestigingsleider Rolf Thierer. Samen met zijn vrouw Jutta is hij verantwoordelijk voor de vestiging in Laichingen. De champignonteelt is echter niet eenvoudig. Er moeten verschillende processen worden doorlopen om een goed product te kunnen oogsten. Volgens Thierer begint de productie met een goede voedingsbodem, aangezien champignons op speciale compost groeien. De basis hiervoor is stro, kippenmest, gips en paardenmest. De juiste verhouding, de beluchting, pasteuriseren en conditionering zorgen voor het juiste eindproduct.
Momenteel zorgen circa 70 champignonplukkers ervoor dat er wekelijks tussen de 50 en 60 ton bruine en witte champignons geoogst wordt. Als alles klaar is, zal de productiecapaciteit van het gebouw op 120 ton per week liggen.