Tholen - De StarMeal Flagship Store van Leon Bol, Martin van der Sande en Jelte van Kammen op de Amsterdamse Zuidas is nu vijf maanden geopend. De basis van de gerechten vormen nog altijd groenten met toevoeging van vlees of vis, maar inmiddels worden er in het restaurant ook broodjes en muffins gebakken.Vijf maanden na de start spreekt Leon van een verrijking. "Toen we in de AGF-branche werkzaam waren, hadden we veel contact met collega-handelaren, maar nauwelijks met de consument. Ik kan het iedere teler en handelaar aanbevelen om zelf te ervaren hoe het is om met de consument over je product te praten."

Jelte van Kammen en Leon Bol
Vrijdag werd op deze site de aankondiging geplaatst dat Jelte van Kammen de nieuwe directeur van FrEsteem wordt, maar dit heeft voor de activiteiten van StarMeal geen gevolgen. "Ik zal zelf enkele activiteiten van Jelte overnemen, maar hij blijft gewoon mede-eigenaar", vertelt Leon. "Dat is ook prima mogelijk in onze structuur."

In Nederland zijn de StarMeal-producten naast de Flagship Store inmiddels te koop bij Jumbo, C1000 en Shell tankstations. "Het volume groeit, maar niet zo hard als in Belgiƫ en Frankrijk. Daar heerst toch nog een andere eetcultuur. Maar we zien nog volop kansen om in het retailschap en bij de catering te groeien. Het product is kwalitatief erg goed. Nu nog de juiste kanalen hierbij vinden", besluit Leon.