Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Medewerkers Monsanto Vegetable Seeds Enkhuizen worden heftruckhelden

Landelijk gebeuren er veel ernstige ongevallen met lichamelijk letsel waarbij heftrucks betrokken zijn. Bij zaadveredelingsbedrijf Monsanto Vegetable Seeds staat veiligheid hoog op de agenda. Om de medewerkers bewust te maken van de risico’s die het heftruckgebruik met zich meebrengt, werd op 7 en 8 mei jl. op het terrein van Monsanto Enkhuizen de “Heftruckhelden Roadshow” georganiseerd door Gezond Transport, de Ondernemingsorganisatie voor Logistiek en Transport (EVO) en Consument en Veiligheid.



Monsanto Enkhuizen organiseert “Heftruckhelden Roadshow”

Landelijk vallen er jaarlijks zes tot zeven doden en 1.800 gewonden bij ongevallen met heftrucks. Met een gewicht van vier ton, is als er wat misgaat met een heftruck, de kans groot dat het meteen goed mis gaat. Bij Monsanto worden alle “bijna ongevallen” geregistreerd en het was opvallend dat er op de vestiging in Enkhuizen bij veel gevallen een heftruck betrokken was. Een goede reden om Monsanto Enkhuizen in te schrijven voor de “Heftruckhelden Roadshow” die mogelijk werd gemaakt door Gezond Transport, de Ondernemingsorganisatie voor Logistiek en Transport en Consument en Veiligheid.

Theorie en praktijk gecombineerd

Ruim honderd medewerkers van het zaadveredelingsbedrijf namen deel aan de drie workshops van de roadshow. Medewerkers, die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden nooit op een heftruck rijden, konden zelf ervaren hoe het is om een heftruck te besturen. Tijdens de andere workshops werd er aandacht besteed aan de feiten en cijfers van heftruckongevallen en werd er volop gediscussieerd over mogelijke veranderingen om de risico’s te verkleinen.

Volop discussie door alle betrokkenen

“Bij Monsanto wordt er al veel aandacht besteed aan heftruckveiligheid, maar hierbij richten we ons eigenlijk altijd op de chauffeur terwijl de voetganger ook een belangrijke rol heeft,” legt site manager Cees Deen uit. “Het interessante van deze workshops is, dat zowel het management, de heftruckchauffeurs en de voetgangers met elkaar in discussie gaan over heftruckveiligheid. Ze bekijken het eens vanuit de ogen van de ander en kijken met elkaar wat verbeterd kan worden.”

Samen werken aan een veiligere werkplek

Ook naastgelegen bloembollenbedrijf Jan de Wit & zonen was uitgenodigd. De risico’s zijn ook aanwezig bij kleine bedrijven maar vaak hebben zij de middelen er niet voor om iets dergelijks te organiseren. Op deze manier konden de krachten worden gebundeld om de veiligheid bij het heftruckgebruik te vergroten.

Over Monsanto Vegetable Seeds

Monsanto’s Vegetable Seeds divisie richt zich op innovaties om de kwaliteit en het rendement van groenten te verbeteren. Monsanto investeert in onderzoek en ontwikkeling en gebruikt de nieuwste technologieën. Dat doen we niet alleen om de consument het beste product te kunnen leveren, maar ook om onze klanten - de teler - en hun klanten - de ketenpartners - meer opbrengst en waarde te bieden. Monsanto Vegetable Seeds wordt vertegenwoordigd door de merken Seminis® en De Ruiter™. Meer informatie is te vinden op de website www.monsantovegetableseeds.com.
 
Publicatiedatum: