Israëliërs zijn wereldleiders als het gaat om het consumeren van groenten, volgens statistieken van OECD. Een gemiddelde Israëliër eet ongeveer 197,6 kilogram groenten per jaar, waardoor Israël 's werelds derde is qua groenteconsumptie. Het land staat daarmee achter Griekenland (257 kilogram) en Turkije (252,2 kilogram).
De Israëlische consumenten eten heel veel peulvruchten: 5,1 kilogram per persoon per jaar, wat Israël weer derde maakt. Mexico staat als eerste op de lijst, met jaarlijks 8,4 kilogram per persoon en Canada is tweede met 6,6 kilogram.
Vergeleken met anderen, eten Israëliërs niet veel eieren. Van de 25 landen die deelnamen aan het onderzoek, staat Israël 21ste in eierenconsumptie met slechts 6,7 kilogram per hoofd. Mexico staat eerste met 19,4 kilogram en Luxemburg tweede met 16,2 kilogram.
Israël houdt zich in wat betreft rundvleesconsumptie: er wordt 68,3 kilogram per persoon gegeten, waarmee het land op de negende plaats komt. Van de gerangschikte landen komt Portugal eerst met 105,9 kilogram per persoon, gevolgd door Griekenland met 103,8 kilogram. Deze rangschikking bevat echter geen landen uit Zuid-Amerika, waar de consumptie hoger is.
Wat betreft visconsumptie: in Israël eet men 13,4 kilogram per persoon, waarmee het land de dertiende plek bereikt. Bovenaan de lijst staat Portugal met 45,2 kilogram per persoon, gevolgd door IJsland met 38,6 kilogram.