Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedsel werd in de afgelopen maanden wereldwijd 8% duurder

Tussen december 2011 en maart 2012 is de prijs van voedsel wereldwijd met 8% gestegen. Dat meldt de Wereldbank in een nieuwe uitgave van de Food Price Watch. De stijging is het gevolg van hoger olieprijzen, slechte weersomstandigheden en een sterke vraag naar grondstoffen voor voedsel vanuit Azië. De Global Food Price Index van de Wereldbank is maar 1% lager dan een jaar geledenen en 6% lager dan in februari 2011 toen de hoogste index werd bereikt. Wanneer de verwachtingen voor een hogere productie de komende tijd niet uitkomen, kunnen de prijzen voor voedsel nog verder stijgen.

Voor vrijwel alle belangrijke producten zijn de prijzen tussen december en maart gestegen. Alleen rijst vormt een uitzondering. De maïsprijzen namen met 9% toe, sojaolie werd 7% duurder, tarwe 6% en suiker 5%.

Regionaal zijn de veranderingen soms veel groter. In Wit-Rusland steeg de prijs voor tarwe tussen maart 2011 en naart 2012 met 92%. In Malawi ging de prijs voor maïs met 82% omhoog, in Ethiopië met 80% en in Mexico met 71%.

bron: Wereldbank
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer