Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Beneforté broccoli extra gezond

Onderzoekers van het Britse Instituut van Voedingsonderzoek en het John Innes Centrum hebben een nieuw type broccoli ontwikkeld, met de rasnaam Beneforté. Beweerd wordt dat hij kanker zou kunnen bestrijden. De groente is nu beschikbaar in winkels van Marks & Spencer en zal volgende zomer ook in andere supermarkten liggen.



De onderzoekers gebruikten conventionele groeitechnieken om de nieuwe broccoli te ontwikkelen. De groentesoort bevat twee tot drie keer meer phytonutrient glucoraphanin dan een standaard broccoli. Glucoraphanin is een gunstige chemische stof die van nature wordt aangetroffen in broccoli. Het helpt tegen hartziekten en kanker en versterkt het niveau antioxidantenzymen van het lichaam.

"Ons onderzoek heeft nieuwe inzichten gegeven in de rol van broccoli en andere soortgelijke groenten in het bevorderen van de gezondheid. Het heeft aangetoond hoe dit inzicht kan leiden tot de ontwikkeling van potentieel voedzamere soorten van onze vertrouwde groenten", aldus professor Richard Mithen van het Instituut van Voedingsonderzoek.

"Dit is een fantastische prestatie en levert het bewijs voor de onderzoekskwaliteit die we in dit land hebben. Dit uitstekende werk heeft geleid tot de ontwikkeling van een hoog commercieel product dat geteeld en verkocht zal worden in het Verenigd Koninkrijk. Dat is een echte stimulans voor de landbouw, onze persoonlijke gezondheid en de economie", aldus wetenschapsminister David Willetts.

Broccoli is de enige algemeen gegeten groente die een hoge hoeveelheid glucoraphanin bevat. Dit natuurlijke bestanddeel wordt in de darmen omgezet tot de bioactieve verbinding sulforafaan, wat vanaf dan in de bloedsomloop circuleert. Wetenschappelijke bewijzen tonen dat sulforafaan gunstige effecten met zich meebrengt, zoals het verminderen van chronische ontstekingen en het stoppen van ongecontroleerde celdeling (geassocieerd met vroege stadia van kanker).

Source: www.ibtimes.co.uk
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer