Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
24-26 april in Perpignan
Italië gastland Medfel
Italië is een van de grootste belanghebbenden binnen de AGF-sector in het Middelandse Zeegebied. Dit geldt zowel voor de productie als voor de handel. De grootste productiegebieden, qua hoeveelheid zijn: Sicilië, Calabrië, Puglia, Emilia-Romagna, Veneto, Trentino, Alto-Adige, Campanië en Lazio.
In 2009 exporteerde Italië 3,4 miljoen ton AGF met een waarde van 2,9 miljard euro. Dat was een kleine daling ten opzichte van het voorgaande jaar. Het land importeerde 2,8 miljoen ton met een waarde van 1,9 miljard Euro. Dit vormde een stijging ten opzichte van het voorgaande jaar.
De belangrijkste exportproducten op het gebied van vers fruit zijn: appelen, tafeldruiven, kiwi's, perziken, nectarines en citrusvruchten.
De belangrijkste exportgroenten zijn: wortelen, slasoorten, aardappelen en tomaten.
De belangrijkste importproducten zijn:
Fruit: bananen, ananassen en tropische vruchten
Groenten: aardappelen, tomaten en paprika's
De Italiaanse handelsbalans blijft positief ondanks het feit dat de cijfers er meer om spannen dan voorgaande jaren, zowel in waarde als in volume. Voor meer informatie en de laatste cijfers van het CSO: klik hier