Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Building the Foodrevolution!

De manier waarop we ons eten consumeren, produceren én ‘verduurzamen’ haalt de toekomst niet. De politiek gaat daar niets aan veranderen. Mensen kunnen het verschil wel maken. Daarom doen Urgenda en Foodlog op zaterdag 31 maart in Bleiswijk de aftrap voor een vlinderrevolutie, daarin gesteund door tal van wetenschappers, ondernemers, telers, tuinders, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en journalisten.

Productie en consumptie moeten volgens negen slimme principes een nieuwe balans brengen in onze voedselvoorziening. Ieder van de ondertekenaars verbindt er zijn eigen acties aan. Zo ontstaat een beweging van onderop, die snel groter wordt. De Youth Food Movement verbindt er dit weekend al een ‘Pieperactie’ aan en geeft aardappelen weg die Nederlandse telers op dit moment aan de straatstenen niet meer kwijt kunnen. Absurd, maar waar.

De TuindersRaad, samengesteld uit bezorgde tuinbouwvertegenwoordigers, omarmt het initiatief van Urgenda en Foodlog en biedt aan deze revolutie te starten in een glastuinbouwomgeving, namelijk het GreenQ Improvement Centre in Bleiswijk. Nederland is immers wereldwijd koploper in innovatie, maar door gigantische investeringen en scheefgegroeide machtsverhoudingen komen de tuinbouwondernemers niet meer uit een vicieuze cirkel van produceren tegen de laagste kostprijs. De verbinding tussen teler en consument is daarbij verloren gegaan en verdient volledig herstel. Laat het zaad voor nieuwe verbindingen ontkiemen.

Programma zaterdag 31 maart
13.30 uur: Ontvangst in GreenQ, Violierenweg 3, 2665 MV Bleiswijk. Muziek van Florian Wolff.
14.00 uur: De eetrevolutie! Aftrap door Dick Veerman en Sandra van Kampen
14.15 uur: Rob Baan (Koppert Cress): tuinbouwrevolutie!
14.30 uur: Joris Lohman (Youth Food Movement): jonge mensen in actie voor
beter eten
14.45 uur: Prof. Jaap Seidell (VU): obesitasrevolutie!
15.00 uur: Proeven van de toekomst: NieuwVerse producten & een kijkje in de innovatieve duurzame kas van GreenQ
15.30 uur: Einde
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer