Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Levensverwachting hoger door minder rood vlees

"Rood vlees vervangen door noten of groenten"

Wie dagelijks één portie rood vlees vervangt door een portie vis, kip, noten, groenten, granen of vetarme melk, verlaagt zijn kans om in het komende jaar te sterven met 7 tot 19 procent, meldt het NRC. Dat blijkt uit onderzoek van het medisch-wetenschappelijke tijdschrift Archives of Internal Medicine. Het uitbannen van een portie worst en vleeswaren (bewerkt rood vlees) levert nog iets meer levenswinst op, zo blijkt uit de publicatie die online is verschenen.

Klik hier voor het volledige artikel van het NRC
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer