Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steeds meer groente op menukaart

Groente gaat de menukaart bepalen in restaurants. Dat zei ‘trendvorser’ en oud-hoofdredacteur van Misset Horeca Hans Steenbergen onlangs in een interview op FTM.nl. De Aziatische keuken, waarin veel groenten wordt gebruikt, rukt op. In Duitsland ziet hij steeds meer wokrestaurants, die fastfoodgerechten serveren met heel veel, vaak lokaal geteelde groenten. Verder speelt de invloed van vrouwen een rol. Vrouwen gaan meer uit eten en die houden doorgaans wat minder van een grote, bloederige biefstuk op hun bord. Bovendien keren ook in de horeca zogenaamde ‘vergeten’ groenten als pastinaak en schorseneren terug op de borden. Tenslotte is de druk van de vleesproductie op het milieu en de voedselketen een factor van betekenis.

Bron: Consumed
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer