Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomaten stabiliseren cholesterol

Onderzoek suggereert dat het eten van tomaten kan helpen je cholesterolniveau te stabiliseren. De erkenning van het feit dat tomaten het risico op prostaatkanker zouden verlagen, heeft onderzoekers aangespoord ook te overwegen dat tomaten gunstig kunnen zijn voor het hart.

Wetenschappers van Harvard deden onderzoek naar de relatie tussen de inname van tomaatproducten en coronaire biomarkers bij vrouwen. Tomaten, tomatensap, tomatensaus en pizza hoorden bij de tomaatproducten. Het onderzoek werd afgenomen bij 27.261 vrouwen van 45 jaar en ouder, die geen hart- en vaatziekten of kanker hadden. Er werden bloedmonsters genomen om de deelnemers te testen op lipiden, lipoproteïnen, hemoglobine, C-reactieve proteïnen, fibrinogeen en creatinine.

Ontdekt werd dat de de participanten relatief weinig tomaatproducten aten, maar onder degenen die meer innamen (zo'n 1,5 portie van tomaatgebaseerde voeding per week) waren de cholesterolniveaus verbeterd.

De onderzoekers concludeerden dat vrouwen, die minder dan anderhalve portie consumeerden, 31% meer kans hebben op een verhoogd cholesterolniveau. Het advies dat hieruit volgt, is dat men moet streven naar minstens 2 porties tomaat per week.

Source: www.examiner.com
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer