'Hoe voedt een grote stad zich?' Dat is het hoofdthema van de tentoonstelling. Van een olieverfschilderij tot aan een video-installatie, de tentoonstelling leidt haar bezoekers door de geschiedenis vanaf de jaren '60 van de 19e eeuw, via de oorlogsjaren tot aan de huidige tijd. Hierbij staat de voedselverzorging van de Münchenaren en de ontwikkeling van de Großmarkthalle centraal.
Zelfs de meeste Münchenaren weten niet veel over de markthal in het stadsdeel Sendling. Dat terwijl deze al sinds 14 februari 1912 stadsgeschiedenis schrijft. De Großmarkthalle München is de werkplaats en leefruimte voor circa 100 medewerkers en zo'n 3000 handelaren. Van 27-jarigen tot 90-jarigen: allen komen ze hier bijeen om te handelen en af te dingen.
De Großmarkthalle München is een oude en succesvolle instelling van de stad. Men wil de markthal dan ook in stand houden, hoewel er in 2008 werd vastgesteld dat hij wezenlijk gesaneerd moet worden. De kosten hiervan zouden zo'n 125 miljoen euro gaan bedragen. Volgens Gerhard Harter, de plaatsvervangend bedrijfsleider van de Großmarkthalle, wordt de beslissing van de stadsraad over de sanering of mogelijke nieuwbouw, zoals Harter vermoedt, eind dit jaar verwacht.