Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europeanen eten te weinig groenten en fruit

Een groot deel van de Europeanen eet te weinig groente en fruit. Dat bleek uit een onderzoek van de Europese raad voor voedingsinformatie (EUFIC). De wereldgezondheidsorganisatie WHO raadt aan om meer dan 400 gram groente en fruit per persoon per dag te eten. In meer dan de helft van de Europese landen wordt deze hoeveelheid niet bereikt. Volgens gegevens van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) eten Europeanen gemiddeld 220 gram groente (inclusief peulvruchten en noten) en 166 gram fruit per dag. In totaal is dat dus 386 gram. In Zuid-Europa wordt meer groente gegeten dan in het Noorden, terwijl het meeste fruit in Centraal- en Oost-Europa gegeten wordt.

In Duitsland wordt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van meer dan 400 gram groente en fruit wel bereikt. Ook in Polen, Italiƫ en Oostenrijk eet men voldoende groente en fruit. Als vruchten- en groentesappen ook meegeteld worden, consumeert men in Hongarije en Belgiƫ ook dagelijks genoeg. De onderzoekers wijzen er echter op, dat niet van alle EU-landen gegevens beschikbaar zijn.

Groenten en fruit zijn een belangrijk onderdeel van een uitgebalanceerde voeding en ze voorzien het lichaam van waardevolle vitamines, mineralen en voedingsvezels. Wie veel groenten en fruit eet, heeft een kleiner risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker.
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer