Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telerscoöperatie FresQ verwerkt haar inkoopfacturen met Blue 10 Invoice Management

Telerscoöperatie FresQ gaat mee met de tijd en wil graag voorop lopen als het gaat om trends en innovatie. Een volgende stap die de organisatie het afgelopen jaar daarin heeft gezet, is de digitale verwerking van inkoopfacturen met Blue 10 Invoice Management. Op advies van een lid is FresQ in gesprek geraakt met Blue 10 en inmiddels werkt de telerscoöperatie bijna een jaar met Blue 10 Invoice management.

Vanuit de hoedanigheid van telersvereniging verzorgt FresQ de aanvraag van offertes tot en met de afhandeling van de facturen, mede voor haar leden en verkoopdochters. FresQ verwerkt jaarlijks zo’n 8.000 inkoopfacturen en heeft in Blue 10 Invoice Management de oplossing gevonden om de stroom van inkoopfacturen te digitaliseren en de afhandeling te versnellen.

De inkoopfacturen komen voornamelijk per post binnen en worden vervolgens verwerkt met geavanceerde tekstherkenningssoftware. Deze software herkent automatisch de relevante factuurgegevens van een factuur, zoals: leverancier, factuurnummer, factuurdatum en de bedragen in- en exclusief BTW. Nadat de tekstherkenning op de factuur is toegepast, wordt de factuur in de Blue 10 workflow geplaatst. De facturen worden vanuit de Blue 10 workflow gecodeerd en vervolgens geboekt in de financiële administratie van Exact Globe. Nadat de facturen geboekt zijn in Exact, worden ze met behulp van de Blue 10 workflow rondgestuurd naar de verantwoordelijke medewerkers om de gewenste goedkeuring te verkrijgen. Na het proces van boeken en goedkeuren, blijft de factuur altijd beschikbaar in het digitale archief.

In de FresQrant van december kunt u meer lezen over de implementatie van Blue 10 Invoice Management bij FresQ. Hier vindt u onder andere de bevindingen van gebruikers binnen de organisatie en een column van één van die gebruikers over de ervaringen gedurende de implementatie van het pakket voor digitale factuurverwerking.

Publicatiedatum: