Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wegens valse beschuldiging en omzetverlies tijdens EHEC"

Frunet eist 2,3 miljoen van Hamburg

De Spaanse komkommerteler Frunet eist een schadevergoeding van 2,3 miljoen euro van de stad Hamburg. De Hamburgse minister van Gezondheid waarschuwde dit voorjaar voor Spaanse komkommers die besmet konden zijn met de EHEC-bacterie en noemde daarbij ook de naam van de Spaanse producent Frunet. De waarschuwing was te vroeg en uiteindelijk bleek taugé uit Nedersaksen de bron van de besmetting.

Het gezondheidsinstituut van Hamburg spreekt de vordering tegen omdat de waarschuwing over komkommers van het bedrijf volgens hen nodig was en van groot belang voor de gezondheid van de consumenten en gaven ze dit goed aan in een schriftelijke verklaring. De aanpak van het Hamburgse gezondheidsinstituut werd ook ondersteund door de overheid en de EU-commissaris John Dalli. "Uit onderzoek kwamen we tot dit product en niet alleen wij, maar ook andere laboratoria kwamen op hetzelfde uit. We hebben gedaan wat we moesten doen. Voor ons staat de bescherming van de consument voorop."

Frunet teelt biologische groenten in de regio Malaga en geeft aan dat de claim niet alleen voor de komkommers geldt, maar ook voor het hele assortiment. "Alles is geraakt door EHEC en heeft zeer veel impact gehad op de afzet van al onze groenten."


Miguel Cazorla (teler) en rechts Antonio Lavao, eigenaar/directeur van Frunet

Publicatiedatum: