Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tijdstip opheffing nog onbekend

Bedrijfsschappen houden op te bestaan

Tholen - Gisteren vond in de Tweede Kamer een debat met hoorzitting plaats over de toekomst van de Publiekrechtelijke Beroeps-Organisaties (PBO), waar de product- en bedrijfsschappen onder vallen. De productschappen gaan in afgeslankte vorm verder, maar de bedrijfsschappen houden op te bestaan. Zo ook het Hoofdbedrijfschap Agrarische Groothandel (HBAG). "Het Bedrijfsschap is een instituut dat niet meer nodig schijnt te zijn", zegt Ger van Burik.

"Op welke termijn de bedrijfsschappen ophouden te bestaan, is afhankelijk van de werkzaamheden die moeten worden afgerond. Dat kan 1 januari 2013 zijn of mogelijk een jaartje later", vervolgt Ger. Hij zegt de laatste tijd veel reacties te hebben gekregen van branchegenoten, die het ongelofelijk vinden dat het HBAG wordt afgestoten.

"Zo zijn we op dit moment druk met de afrondende fase van het Holland Fresh Group paviljoen in hal 3.2 op de Fruit Logistica Berlijn. Ook krijgen wij nog volop vraag naar de hotelaccomodatie die via ons geboekt kan worden", besluit Ger.