Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jelte van Kammen en Leon Bol van StarMeal:

"We hebben het gezondste restaurant van de Amsterdamse Zuidas"

Tholen - Per 1 december is de StarMeal Flagship Store in Amsterdam officieel open. "Toen we bij The Greenery vertrokken, hadden we al snel het idee om gezamenlijk een nieuwe uitdaging aan te gaan. Bij The Greenery waren we vaak bezig met grote volumes, nu zoeken we het in de toegevoegde waarde met een merk", vertelt Jelte van Kammen, die samen met Leon Bol en Martin van der Sande het vlaggenschip leidt. AGF.nl ging poolshoogte nemen bij de plannen van de mannen.


Jelte van Kammen en Leon Bol

"StarMeal is in België een sterk merk en we zagen wel mogelijkheden voor de Nederlandse markt. Opportunistisch - zoals we in de groenten- en fruitbranche gewend waren - zochten we een pand in Breda, een mooie stad en lekker dicht bij België, waar onze producten vandaan komen", blikt Jelte terug. "Een retailmakelaar wees ons echter op de mogelijkheden in de Zuidas en zo kwamen we hier terecht.""Toen we hier voor het eerst binnenkwamen, vonden we het pand wel wat groot, maar met zo'n winkel moet je wel in één keer goed zitten. Zo wilden we perse een mooi terras voor het pand, met een goede zonligging. Die hebben we hier gevonden", beaamt Leon Bol. "We richten ons op de bovenkant van de zakelijke markt, zeg maar de torenflats in een omtrek van 250 meter."Ruim een week na de opening spreken de heren van een succesvolle start. "We hebben ons flink ingespannen om bekend te raken. Zo hebben we geflyerd en een Engelse dubbeldekker voor de deur staan. En je gelooft het niet, maar je ziet sommige mensen gewoon meerdere keren per dag terugkomen", lacht Jelte. "Ook de kinderziektes hebben we vrij snel uit het proces kunnen halen. In de toekomst willen we kijken wat de mogelijkheden zijn om ook maaltijden te gaan bezorgen."Leon omschrijft de StarMeal Flagship Store als 'het gezondste restaurant van de Amsterdamse Zuidas'. "De basis van onze gerechten vormen groenten, met toevoeging van vlees of vis. En je ziet nu al dat de kwaliteit bij iedereen in de smaak valt. Zo is de saladebar een absolute hit, met acht warme en twaalf tot veertien koude salades. En de mensen kunnen zowel kiezen voor een snelle lunch als voor een middagmaaltijd waar ze even lekker voor kunnen zitten."Van Kammen, Bol en Van der Sande hebben grote plannen met StarMeal. "Als het aan ons ligt, stopt StarMeal niet bij Amsterdam. Eerst willen we hier de zaak goed op de rit hebben, maar na drie maanden willen we de beslissing nemen of we naar derde partijen toegaan met de vraag om expansie te financieren!"

Ook in het retailkanaal lopen er al de nodige lijntjes met StarMeal. Zo bedient het Belgische kantoor Jumbo met een koelvitrine vol gezonde maaltijden en loopt er een pilot bij C1000. "Wij hebben nog afspraken met onze vorige werkgever, maar als die verlopen zijn, kunnen we ook vanuit deze locatie die mensen ontvangen. We hebben genoeg mogelijkheden te bieden", zegt Leon.De ex-Greenery directeuren verloochenen hun AGF-roots niet. Zo staan de Honingtomaten en Tommies keurig uitgestald op de vitrines. "In de eerste week zijn er veel tuinders geweest. Zo kwam Prominent met de hele club langs en zijn er veel oud-collega's wezen eten. Ook handelaren die van ons hebben gelezen op AGF.nl hebben StarMeal bezocht", besluit Jelte. "En iedereen die door ons in een schort bediend wil worden, is van harte welkom!"

StarMeal Flagship Store
Gustav Mahlerlaan 316
Alle dagen doorlopend open van 10 tot 18u.
Zaterdag en zondag gesloten.
T 020 – 3309978 / F 020 - 3302170