Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
koelcontainers voor Britse retail

Nieuwe lijndienst tussen Spanje en GB

Stobart Group, de internationale multimodale logistiek expert, is opnieuw begonnen met zijn co2 vrachttreindienst tussen Valencia (Spanje) en Barking (in de buurt van Londen). De seizoenstreindienst wordt beheerd door Europorte Channel dat onderdeel uitmaakt van GB Railfreight. Europorte Channel vervoert 30 koelcontainers met AGF van Spanje naar supermarkten in het Verenigd Koninkrijk.

 

De eerste trein kwam op vrijdag 25 november aan in Barking en werd de hele reis in de gaten gehouden door de satelliet traceersoftware die er nauwkeurig voor zorgden dat de containers de perfecte temperatuur hadden.

 

Deze nieuwe dienst is deels gesubsidieerd door een Marco Polo toelage van de Europese Unie waarmee zij het vrachttreinvervoer willen promoten om zo de koolstofdioxide uitstoot op belangrijke Europese routes terug te brengen. 

 

In eerste instantie vertrekt de dienst wekelijks 1 keer, maar dit loopt op tot vijf keer per week in drukke perioden. Liam Martin, managing director bij Stobart Rail Freight vertelt: 'Het hervatten van deze dienst is gestimuleerd door de commerciële voordelen en de positieve gevolgen voor het milieu. Het zal helpen om de verkeersdoorstroming op de grote Europese knelpunten zoals in de Pyreneeën, beter te laten verlopen. Deze dienst biedt ons de mogelijkheid om een goedkope, snelle oplossing te leveren aan supermarkten op een milieuvriendelijke manier.'

 

Kevin Walker, director van Europorte Channel zei: 'Door nauw samen te werken met het team van Stobart Rail zijn we er in geslaagd om ons aan te passen aan de vraag van de klant en de uitdagingen van een dergelijk lange route over het Europese spoornetwerk.'

Publicatiedatum: