Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gist eet biologisch afbreekbaar plastic op

Japan – In Tsukuba, 72 km ten noorden van Tokio, zorgt plastic bodembedekking ervoor dat de groenten vrij van onkruid blijven en dat de aarde vochtig is. Elk jaar na de oogst moeten telers duizenden tot miljoenen acres van dit plastic weggooien. Dit geeft een gigantische hoeveelheid werk en problemen met het milieu. 

Biologisch afbreekbaar afval zou een oplossing kunnen zijn, maar de duur van het afbraakproces is afhankelijk van de weersomstandigheden en daarom hebben de telers geen garantie dat het plastic inderdaad is verdwenen zodra zij de volgende gewassen gaan planten. 

Een Japanse onderzoeksgroep deed onderzoek naar de gistsoort Pseudozyma. Dit scheidt een enzym uit dat het biologisch afbreekbare plastic opeet. Volgens critici klinken deze biologisch afbreekbare plastics mooi in theorie, maar zijn ze in de praktijk niet erg succesvol omdat plastic niet kan verdwijnen in een luchtdichte stortplaats. 

Een marktonderzoek dat afgelopen maandag uitkwam, stelt dat biologisch afbreekbaar plastic wereldwijd in 2011 een marktwaarde van $1,85 miljard heeft bereikt. Naar verwachting zal deze markt de komende jaren alleen maar groeien. Het onderzoek werd uitgevoerd door Visiongain, een marktanalist uit Londen.
Publicatiedatum: