Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zeven arrestaties. Ook produkten naar Nederland.

Grootschalige fraude met bio-voedsel in Italië

Er zijn vanuit Italië neppe biologische producten verkocht in Europa. De Italiaanse politie heeft dinsdag bekend gemaakt zeven arrestaties te hebben verricht. Ook is er 2.500 ton voedsel in beslag genomen. Dit alles staat op de website van AFP.

Uit onderzoek is gebleken dat 700.000 ton illegale 'bio'-producten ter waarde van 220 miljoen euro gedurende een aantal jaren verkocht is. De producten zijn gegaan naar Nederland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Hongarije en Zwitserland.

Tot de arrestanten behoren onder meer drie bestuurders van drie agrarische bedrijven - Sunny Land, Sona en Bioexoitalia. Ook is een directeur van een lokale controle-instantie gearresteerd. Hij is werkzaam in de Marche-regio in centraal Italië.

De Italiaanse vereniging van Italiaanse bio-producenten, AIAB, zei dat het onderzoek 'licht schijnt op de zwakheden van de sector, als het gaat om de import van grondstoffen. En dan met name van de grondstoffen die in veevoeder verwerkt worden, zoals soja en gerst'.

Ook verklaart de vereniging dat er onvoldoende controles zijn in de productie van biologisch brood en pasta. De AIAB waarschuwt ook dat er meer controles nodig zijn om 'maffia infiltratie' in de groeiende sector te voorkomen.

De groep Coldiretti roept op tot meer traceerbaarheid van biologisch voedsel.
Publicatiedatum: