Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kinderen eten meer groente als er saus bij zit

Waarom houden de meeste kinderen niet van groente? Uit onderzoek blijkt dat 70 procent gevoelig is voor de bittere smaak. Maar daar is een oplossing voor. Jennifer Orlet Fisher van het Temple's Center for Obesity Research and Education ontdekte dat een kleine hoeveelheid saus bij de groenten ervoor zorgt dat kinderen er meer van eten. Ze bestudeerde 152 kinderen die 7 weken broccoli aangeboden kregen als tussendoortje. Als er 74 gram yoghurtsaus bij gegeven werd, aten de kinderen 80 procent meer broccoli.

Gezonde saus

"Kinderen leren groente eten als je ze vaak aanbiedt, zonder aan te dringen. Maar kinderen die gevoelig zijn voor bitter, vermijden het liefst bepaalde soorten groente. Een gezonde saus erbij geven, maakt het makkelijker om aan de bittere smaak te wennen. Bijvoorbeeld appelmoes, hummus of een yoghurtdip.”, zegt Orlet Fisher.

Bitter-gen

Niet van bitter houden wordt mogelijk veroorzaakt door het TAS2R38-gen, dat beïnvloedt hoe je bittere smaken waarneemt. Bij de kinderen werd hun gevoeligheid voor bitter getest door ze smaken die laten proeven met een oplopende bitterheid en te vragen of ze deze vies of bitter vonden. 70 procent bleek gevoelig te zijn voor bittere smaken.

Bron: Gezondheidsnet

Publicatiedatum: