Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Na Real en Rewe test ook Globus vanaf 1 december een afhaalservice van online bestelde levensmiddelen

Duitse supermarkt Globus test afhaalservice

Globus bouwt in vijf maanden tijd een pand om, om het geschikt te maken als afhaalpunt van online-bestelde levensmiddelen. Klanten kunnen hun levensmiddelen vanaf 1 december online bestellen en vervolgens in Ensdorf, circa 10 km van de Franse grens, ophalen. Medewerkers van Globus brengen de gekochte levensmiddelen naar de auto en de aankoop zal niet meer dan vijf minuten in beslag nemen. De boodschappen kunnen vijf dagen tot 2 uur van tevoren besteld worden, waarbij de besteller aan moet geven wanneer hij de levensmiddelen op komt halen. De klant heeft een keuze uit zo’n 6.000 producten, uiteenlopend van groente en fruit tot diepvriesproducten. Er zullen ook andere basisproducten verkrijgbaar zijn die buiten het levensmiddelensegment vallen. Alle artikelen zullen even duur zijn als in de gewone Globus winkels. 

Real en Rewe zijn tot nu toe tevreden met de afhaalservice
Real heeft op 9 november 2010 een soortgelijk afhaalpunt geopend in Isernhagen-Altwarmbüchen bij Hannover. Begin oktober van dit jaar volgde het tweede afhaalpunt in Keulen-Porz. Het eerste afhaalpunt had op de drukste dagen al zo’n 150 afhalende klanten, zo meldt de woordvoerder van Real. Onder hen zijn inmiddels ook veel vaste klanten. In Keulen is het nog niet zo ver, maar door middel van marketing en communicatie probeert men wel om ook hier een groeiend klantenbestand te verwezenlijken. Real is verder ook tevreden met het gemiddelde bestedingsbedrag van de afhaalklanten. Dit bedrag is in het levensmiddelensegment namelijk bijna dubbel zo hoog als in de gewone supermarkten.

Rewe test het afhalen van levensmiddelen sinds 31 maart 2011 op zes bestaande vestigingsplaatsen, waar een speciale ingang gecreëerd werd voor klanten die alleen maar boodschappen af komen halen. "We zijn tot nu toe zeer tevreden met het testverloop.", zegt Rewe woordvoerder Raimund Esser. Het aantal klanten dat per dag bediend wordt, varieert per plaats, maar het gaat meestal om tientallen. Het gemiddelde aankoopbedrag ligt vaak hoger dan bij klanten die hun aankopen in de supermarkt doen.

Publicatiedatum: