Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Saoedi Arabië gaat een eigen LEI opzetten

Het LEI bouwt samen met IT-bedrijf Al Elm aan een bedrijven-informatienet voor de land- en tuinbouw in Saoedi Arabië. Om gericht landbouwbeleid te kunnen voeren, is het noodzakelijk om te beschikken over actuele en betrouwbare informatie over prijzen, kosten, inkomens en marktinformatie. Daarom heeft de Saoedische overheid er, in het kader van een grootschalig landbouwontwikkelingsprogramma, voor gekozen om een Agricultural Information Centre (AIC) op te zetten.

In een vijfjarig programma zal deze organisatie geïmplementeerd worden. Met het contract is voor het LEI een bedrag van 2.7 miljoen euro gemoeid. Het LEI brengt bij de opbouw van het centrum zijn specifieke kennis en ervaring in op het gebied van informatieverzameling, beheer en exploitatie van informatie in de landbouw en agribusiness. In Nederland doet het LEI dit al zeventig jaar en wereldwijd heeft het de reputatie van een top instituut op dit gebied. Het heeft bijgedragen aan het opzetten van een vergelijkbaar informatienet in andere landen, zoals Hongarije en Turkije.

Het AIC managementteam zal in een 4-weeks executive trainingsprogramma in Nederland kennis nemen van alle aspecten van een agrarisch informatiecentrum. Het LEI organiseert en faciliteert dit. Daarnaast verzorgt het LEI ‘train de trainer’-sessies, een aanpak bedoeld om de Saoedi bekend te maken met de manier waarop de mensen in de regiokantoren worden geïnstrueerd om op uniforme wijze data te verzamelen bij de agrarische bedrijven. LEI-onderzoeker George Beers is voor dit project in Riyadh gedetacheerd, als lid van het AIC Managementteam.

Bron: Lei Wageningen UR
Publicatiedatum: