Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
weerstand groeit

95% Amerikanen wil genetisch gemodificeerd voedsel terugzien op verpakking

In de Verenigde Staten is 94% van de soja en 90% van de mais genetisch gemodificeerd. Deze ingrediënten zijn - net als koolzaad en katoenzaadolie - te vinden in het meeste verpakte, voorgekookte voedsel, maar hun herkomst hoeft niet te worden vermeld op de verpakking. Dat komt omdat de FDA in 1992 heeft verklaard dat genetisch gemodificeerde gewassen wezenlijk gelijkwaardig zijn aan conventionele voeding.

De weerstand hiertegen groeit inmiddels in de VS. Volgens de World Health Organizations (WHO) zijn mogelijke risico's voor genetisch gemodificeerd voedsel genoverdracht, verhoogde allergische reacties en directe toxiciteit. Dat blijkt onder meer uit proeven met ratten, die na inname van genetisch gemodificeerde aardappelen stierven, in tegenstelling tot de ratten die de conventionele aardappelen consumeerden.

Andere landen, waaronder de Europese Unie, Australië, Nieuw Zeeland, Japan, Korea en Brazilië eisen wel een etikettering van deze gewassen, evenals China waar genetische overdracht met de éénkindpolitiek niet echt speelt. Uit onderzoek van de consumentenbond blijkt dat 95% van de consumenten vindt dat genetisch gemodificeerd voedsel als zodanig moet worden geëtiketteerd
Publicatiedatum: