Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gevolg: importstop buurlanden

Libanon: aardappelexporteurs verzenden rotte handel


Libanon – Minister van Landbouw, Hussein Hajj Hasan, heeft verschillende handelaren er van beschuldigd dat zij rottende aardappelen hebben verkocht. Hij waarschuwde dat hij niet zou twijfelen om de namen van de exporteurs van deze producten te onthullen wanneer zij hier mee doorgaan.

Al zwaaiende met foto's van rottende aardappels, stelde de minister dat hij concreet en onbetwijfelbaar bewijs heeft dat verschillende groothandelaren regelmatig bedorven aardappels hebben verscheept naar verschillende Arabische landen. 

Saoedi-Arabië is er recentelijk mee gestopt om aardappels te importeren vanuit Libanon omdat de meeste van deze aardappelen niet geschikt zijn voor menselijke consumptie. De Saoedische ambassadeur heeft deze gang van zaken aangekaart bij de Libanese minister die vervolgens beloofde om de klachten te onderzoeken. Saoedi-Arabië is een van de grootste importeurs van Libanese aardappels en dit moratorium zal een harde klap zijn voor de lokale landbouwsector. 

'Het ministerie heeft nog geen maatregelen getroffen naar de exporteurs en telers, maar we zijn vastbesloten om er voor te zorgen dat alle aardappels voldoen aan de internationale eisen en dat ze geschikt zijn voor consumptie,' zo zei de minister. Hij voegde daaraan toe dat twee vrachtwagens op weg naar Saoedi-Arabië en Jordanië de toegang tot de landen was ontzegd omdat de aardappelen, die ze vervoerden, bedorven waren.


Het samenwerkingsverband van telers uit Bekaa dreigde te gaan staken wanneer de minister hen zou dwingen om de aardappels te laten keuren voordat ze het land verlaten. Hajj Hasan waarschuwde hen dat de namen van de handelaren en exporteurs die weigeren om hun producten te laten controleren, onthuld zullen worden. 'Het is tijd dat diegene die de prijzen in de landbouwsector manipuleren, vertrekken. Zij hebben geen recht om namens de telers te spreken,' zo sprak de minister. 

Hij vervolgde zijn betoog met de belofte dat alle producten die niet door de inspectie komen in quarantaine zullen worden geplaatst en het land niet mogen verlaten. Hajj Hasan bedankte Saoedi-Arabië dat zij haar grenzen weer heeft open gesteld voor Libanese goederen nadat hen was verzekerd dat alle producten zorgvuldig zullen worden onderzocht door de Libanese autoriteiten.

Hajj Hasan: 'We hebben alle landen die we hebben bezocht verzekerd dat de Libanese producten van goede kwaliteit zijn , maar dat sommige handelaren er bewust voor hebben gekozen om de slechte producten te verschepen en de goede producten voor zichzelf te houden.

Bron: dailystar.com.lb

Publicatiedatum: