Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FAO benadrukt Cuba’s vooruitgang in agf-sector

Marcio Porto van de (FAO) benadrukte tijdens een internationaal symposium in Havana Cuba’s vooruitgang in de voedselproductie. Porto sprak onder meer over wortelen, aardappelen, weegbree, bananen en papaja. Hij roemde het hoge educatieniveau van de Cubaanse telers waarbij zij toegang hebben tot video’s, handleidingen en andere materialen die zijn uitgegeven door wetenschappelijke instellingen in Cuba. Verwijzend naar het onderzoek van het National Institute for Tropical Root Vegetable (INIVIT), stelde Porto dat het werk van dit instituut veel aan de landbouwwetenschap van Cuba heeft bijgedragen.

Sergio Rodriguez, directeur van het INIVIT en voorzitter van het evenement, zei dat de technici en professionals van het instituut op zoek zijn naar zaden die beter bestand zijn tegen ziekten en plagen en met een grotere voedingswaarde om zo een groter aandeel te kunnen leveren in de voedselvoorziening. Op het evenement kwamen 200 specialisten uit elf landen samen om wetenschappelijke onderzoeksresultaten uit te wisselen, technologie te promoten en bij te dragen aan de toepassing van wetenschap in gewassen.

Bron: cubanews.ain.cu

Publicatiedatum: