Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gouda wordt fairtrade gemeente

Afgelopen week is de stad Gouda Fairtrade gemeente geworden. Deze officiële erkenning werd feestelijk in ontvangst genomen op het stadhuis door wethouder Wendy Ruwhof namens de Gemeente Gouda. Gouda heeft de titel verdiend door aan 6 voorwaarden te voldoen waaruit blijkt dat er in de stad veel aandacht is voor eerlijke handel. De in 2009 opgerichte fairtrade initiatiefgroep in Gouda heeft dit met actieve steun van de gemeente Gouda, bedrijven, organisaties, winkels en horecazaken voor elkaar gekregen.Het aantal te verkrijgen fairtrade producten in Gouda groeit gestaag. Behalve in de Wereldwinkel zijn in diverse supermarkten en kledingzaken producten te vinden van eerlijke handel. Natuurwinkel Gouda verkoopt o.a. producten die zowel het label biologisch als fairtrade mogen voeren en heeft één van de ruimste keuzes.
Behalve de fairtrade gemeente titel (19e gemeente in Nederland) mocht ook het restaurant Heinde & Ver in Gouda als eerste in Nederland de titel ‘Fairtrade Restaurant’ in ontvangst nemen van Dhr. de Jager, sectorvoorzitter restaurants van Koninklijke Horeca Nederland. Het doel van deze titel is tevens het gebruik van fairtrade producten in de horeca te stimuleren. Hiermee dragen ondernemers bij aan duurzame ontwikkeling van boeren en producenten in ontwikkelingslanden.
Publicatiedatum: