Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biedingen op C1000 zijn begonnen

Verschillende private equity firma's en andere geïnteresseerden hebben een bod ingediend voor de supermarktketen C1000, voordat de deadline voor de eerste ronde vorige week verstreek, vertellen bronnen, bekend met de situatie dinsdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst. Onder andere BC Partners en Bain Capital behoorden tot de buyout bedrijven die een bod hebben gedaan op C1000, dat in handen is van CVC Capital Partners.

Mogelijke overige geïnteresseerden kunnen de bedrijven Plus en Sligro Food Group nv (SLIGR.AE) zijn, die eerder hebben aangegeven interesse te hebben in C1000, of een deel daarvan. Ook het Duitse Edeka zou tot de bieders kunnen behoren. Ook is het waarschijnlijk dat Koninklijke Ahold nv (AH.AE) overweegt om enkele winkels over te nemen van C1000. De dominante marktpositie van Ahold weerhoudt het bedrijf ervan om een bieding op alle winkels te doen.

Jumbo Group Holding bv, met een marktaandeel van 5,5% in Nederland, kan ook een bod gedaan hebben. Jumbo heeft waarschijnlijk wel een ander bedrijf gevonden om gezamenlijk een bod mee uit te brengen, omdat de supermarktketen nog steeds druk is met het integreren van het overgenomen Super de Boer. De veiling wordt geleid door Goldman Sachs en C1000 wordt op een waarde van EUR1 miljard ingeschat. CVC kocht het in 2008 voor EUR695 miljoen.

C1000 is de nummer twee in Nederland, na Ahold, en heeft ongeveer 400 winkels. De omzet in 2010 kwam uit op EUR3,7 miljard.

Bron: RTL

Publicatiedatum: